måndag 17 september 2007

Tung premiärförlust för IKO

Tung premiärförlust för IKO

SPORT IK Oskarshamn fick en mardrömsstart på säsongen.
Bottentippade Huddinge vann med 2-1.
- Huddinge spelar strikt och slår sarg ut, det kanske vi också borde göra, säger IKO-centern Andreas Lundin självkritiskt.

Bild
Fredrik Jonsson "skridskoar" in 1-0 till IKO redan efter tre minuter.
Pontus Sjögren i Huddingemålet gjorde en höjdarmatch i premiären. Här är det IKO:s bäste spelare, Eetu Qvist, som oroar.
Foto: Daniel Svensson


Bild
Lundin hade svårt att hitta ord efter premiärförlusten.
Två stygn för Lungbeck.
Foto: Daniel Svensson




Trots en drömstart på premiärmatchen - Fredrik Jonsson stoppsladdade in 1-0 redan efter tre minuter (fast Fredric Jaensson fick målet officiellt) - så blev det en mardrömsstart på säsongen för IK Oskarshamn.
Huddinge vände och vann, inte oförtjänt, i den uppfräschade ladan i Stockholms södra utkanter.
- Första perioden gör vi det ganska bra, vi borde haft både 2-0 och 3-0 och stängt matchen där, säger IKO-tränaren Challe Franzén.
Men ett misstag - ett misslyckat byte - gav Victor Ahlström ett friläge och han prickade in kvitteringen mellan benen på Jonas Fransson med ett inte alltför märkvärdigt skott.
Efter kvitteringen var det ombytta roller. Huddinge växte, vågade och förde spelet, medan IKO "blev långt" och hade svårt att få till något ordnat spel.

Mål efter 44 sekunder
- Det vände när de gjorde sitt första mål. Vi tappade spelet, började jaga och de fick matchen dit de ville, säger centern Andreas Lundin.
Det matchavgörande målet kom redan efter 44 sekunder i andra perioden. Ola Svanberg satt utvisad och pigge Peter Danielsson promenerade ostörd in från vänsterkanten och satte pucken i Jonas Franssons bortre hörn.
- Vi sjunker, blir stillastående och slutar åka skridskor. Det kändes som att vi blev rädda att förlora, säger Charles Franzén, som fick se sitt manskap rycka upp sig i tredje och skapa en del chanser.
- Jag tycker vi gjuter mod och gör ett kraftigt försök. Vi har inte riktigt självförtroendet för att lyckas bryta in framför mål.
De två vassaste kvitteringschanserna hade Fredrik Jonsson (fri i slottet) och Alexander Johansson (slagskott tio sekunder före slutet som rensades på målinjen).

Kalabalik
I slutet blev det lite kalabalik när domaren, Mikael Lindqvist, missade att Andreas Jungbeck fick en klubba i ansiktet och började blöda. Efter matchen tillbringade Challe Franzén en lång stund i domarrummet.
- Jag ifrågasatte varför han inte tog 2+2 på Huddingespelaren.
Andreas Lundin har lite svårt att sammanfatta känslorna bara några minuter efter premiären.
- Man skulle behöva låta det sjunka in lite, men det är som det är. Vad ska man göra? Det är 44 matcher kvar.
Varför har ni så svårt att skapa klara chanser?
- Ja, du... Jag vet inte. Vi är väldigt duktiga på att hålla puck i hörnen, men där gör man inga mål.
Lundin tillhörde plusvarianterna i IKO, där Eetu Qvist var allra bäst. Finländaren låg bakom målet och briljerade med läckert passningsspel. På minussidan fanns de tre elitserielånen. Jonas Fransson imponerade föga och borde absolut tagit 1-2-pucken, Martin Laumann Ylven rörde knappt pucken på hela matchen trots mycket speltid och Ola Svanberg uppträdde fortsatt nonchalant. Det upphaussade HV-lånet drog bland annat på sig inte mindre än tre utvisningar.
På den tredje avgjorde Huddinge matchen.

Inga kommentarer: