måndag 24 september 2007

Olheden sänkte IK Oskarshamn

Olheden sänkte IK Oskarshamn

SPORT Släkten är värst.
När IK Oskarshamn i går åkte på sin tredje raka förlust så var det Oskarshamnssonen Rasmus Olheden som satte in nådastöten.
- Typiskt, säger IKO-tränaren Challe Franzén efter 1-4-förlusten mot Västerås.

Bild
Rasmus Olheden var den som definitivt sänkte IKO med sitt 4-1-mål i tom kasse med 44 sekunder kvar av matchen. Arkivfoto: Daniel Svensson

Läsarkommentarer
Blue arrow Kommentera artikel
Blue arrow Läs kommentarer (0 st.)
IKO åkte till Västerås med förhoppningen att ta säsongens första allsvenska poäng.
I stället blev det en ny, tung förlust.
- Vi krigar som djur för att skapa våra chanser och göra mål. Men pucken studsar inte vår väg, säger Challe Franzén.
Den förväntade Västeråsanstormningen i matchinledningen uteblev. Patrik Juhlins 1-0-projektil efter 8.18 kom närmast som en blixt från klar himmel.
Men IKO repade nytt mod och kunde inte helt orättvist kvittera till 1-1 med blott fem sekunder kvar av första perioden. En snabb spelvändning i power play där målvakten Jonas Fransson spelade upp pucken till Tom Linder som spelade vidare till målskytten Fredrik Jonsson.
1.57 in i andra perioden tog Västerås på nytt ledningen (Patrik Nilson).
- Ett riktigt flaxmål. Han stod med ryggen emot målet och slog en backhand mellan sina egna ben och på något sätt letade sig pucken in, suckar Franzén.

Brant uppförsbacke
Efter det fick Västerås ett visst grepp om spelet även om det var IKO som vann skotten i andra med 8-4.
- Inför sista försökte vi gjuta mod och ha kvar tålamodet. Tycker också att vi hade ett par-tre riktigt bra byten i början på perioden då vi skapade en hel del avslut.
Men i stället för en IKO-kvittering kunde Kim Sunna öka på Västerås ledning till 3-1 efter knappt åtta minuter.
- Då blev det en ganska brant uppförsbacke. Vi försökte ändå chansa och ta ut målvakten på slutet, säger Challe Franzén.
Men med 44 sekunder kvar av matchen släckte Rasmus Olheden definitivt hoppet för IKO när han lyfte in 4-1 i tom kasse.
- Olheden straffar sin hemmaklubb, så typiskt. Det var väl kul för honom, men det unnar jag honom inte. Skämt åsido - det känns på något sätt som vi är nära, men vi får inget gratis. Vi jobbar hårt, men vi måste jobba ännu hårdare.
Hur är stämningen i laget efter tre raka förluster?
- Klart att det känns tungt. Samtidigt har vi mött två av de tre förväntade topp tre-lagen. Vi har inte varit utspelade och det känns som att det finns ganska gott gry i gruppen. På onsdag (Bofors, hemma) är det dags att vi börjar vinna. Vi kommer att behöva allt stöd då. När det vänder kommer det att bli bra, då blir det rena ketchupeffekten.
Nicklas Jadeland blir av med sitt gips på onsdag och även Andreas Valdix är på väg tillbaka från sin skada och kan bli de injektioner IKO behöver.
- Dom ger ju energi och är som nyförvärv i det här läget, säger Franzén.

Inga kommentarer: