onsdag 26 september 2007

IKO:s upphämtning blev inte värd någonting





IKO:s upphämtning blev inte värd någonting

SPORT Fjärde raka förlusten.
Mardrömmen fortsätter för IK Oskarshamn.
- Jagt lider med spelarna, sa tränaren Challe Franzén efter 2-3 mot Bofors.

De knappt 1 700 åskådarna i Arena Oskarshamn fick se en medioker hockeymatch där IK Oskarshamn förgäves hämtade ifatt 0-2 till 2-2.
- Årets tre skönaste poäng, jublade Boforstränaren Niklas Czarnecki på presskonferensen.
Sedan tillade han:
- Det är inte lätt att vinna i Oskarshamn.
I går behövde Karlskogalaget dock inte jobba allt för hårt för segern.

Sömnig inledning av IKO
Hemmaspelarna uppträdde synnerligen sömnigt i första perioden och bjöd sedan Czarneckis gäng på två mål i mittenperioden innan man vaknade till liv.
- Både 0-1 och 0-2 är sånt som inte får ske. Vi får inte ta utvisningar när vi har power play - och vi får inte släppa in mål i numerära överlägen, konstaterade Challe Franzén.
0-1-målet kom 6.15 in i andra perioden sedan Eetu Qvist och Chris Nybeck dragit på sig varsin utvisning när Bofors redan hade en spelare i utvisningsbåset. Med en sekund kvar av Nybecks utvisning kunde Nybrobekantingen Andreas Sundin helt fri vid bortre stolpen enkelt lyfta in pucken i mål.
Sex minuter senare fixade Fredrik Höggren 0-2 till Bofors - på ett friläge i IKO:s power play.
- Första perioden var väldigt tempofattig. Det kändes som att kunde vi bara höja oss lite i andra så skulle vi ta tag i matchen, vilket jag tycker att vi gjorde, sa Niklas Czarnecki.

Ny energi
Med tre minuter kvar av andra fick IKO ny energi när Tom Linder, snyggt framspelad av Alexander Johansson, tryckte in 1-2.
Och i tredje perioden hann publiken knappt bänka sig förrän Jimmie Svensson gjorde 2-2. På viljemanér tryckte han in en egen retur efter 18 sekunder.
I det läget var IKO helt klart på gång och hade även bud på 3-2 i ett efterföljande power play.
Men i stället kunde Bofors komma tillbaka och göra 2-3 med drygt 13 minuter kvar av matchen sedan Björn Kindahl lyft in en backhand i nättaket bakom en överrumplad Jonas Fransson.
- Han har ett jäkla flyt som får in den! Han slår en backhand som studsar på ett benskydd och in i mål, suckade Challe Franzén.
- Det sitter 22 fruktansvärt besvikna killar där nere nu. Vi vill verkligen komma på papperet i serien, det känns fruktansvärt hårt att vi inte gör det. Jag lider med spelarna. Jag tycker synd om dom som inte får ut det som finns inombords.
I morgon väntar ett stentufft derby borta mot Växjö Lakers för IKO.
- Vi måste nollställa igen och det känns jättejobbigt, inget snack om det. Men vi måste titta framåt och mot Växjö måste vi bara vinna, sa Franzén.

Inga kommentarer: