söndag 23 september 2007

Tredje raka segern för VIK

(Uppdaterad 18:42) Tredje matchen, tredje segern.
VIK Hockey maler på i allsvenskan.
- En okej match, men vi har fortfarande mer att ge, säger tränarne Johan Tornberg till vlt.se efter 4-1 hemma mot Oskarshamn.

VIK-Oskarshamn 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (8.18) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt, Stefan Hellqvist), 1-1 (19.55) Fredrik Jonsson (Tom Linder).

Andra perioden: 2-1 (1.57) Patrik Nilson (Rikard Ekström).

Tredje perioden: 3-1 (7.38) Kim Sunna (Anton Hedman), 4-1 (19.16) Rasmus Olheden.

Utvisningar, VIK: 6x2. Oskarshamn: 7x2.

Skotten: 24-24 (9-6, 4-8, 11-10).

Publik: 2 601.

VIK började matchen i ett högt tempo och tryckte tillbaka smålänningarna. Ledningsmålet efter 8.18 var en delikatess.

Henrik Nordfeldt och Stefan "Loppan" Hellqvist släppte pucken till Patrik Juhlin som prickade bortre krysset med ett direktskott.

- Kul för "Julle" och viktigt för oss. Det sätter präger på matchen, säger Johan Tornberg,

Oskarshamn arbetade sig in i matchen och kvitteringen var rättvis, men kom psykologiskt jobbigt för VIK - bara fem sekunder före pausen.

Även andra perioden rivstartade VIK. Det hade bara gått 1.57 när Patrik Nilson tryckte in 2-1.
- Jag vet inte hur han bär sig åt för att få in den pucken, säger Tornberg.

Några fler mål blev det inte mellanperioden, som präglades av lågt tempo och många utvisningar.

I tredje satsade Oskarshamn allt från start, men mitt i pressen - efter 7.38 - kontrade VIK och Kim Sunna kunde göra 3-1 till hemmalaget assisterad av ett annat nyförvärv, Anton Hedman.

4-1 gjorde förra Oskarshamnsspelaren Rasmus Olheden - hans första poäng för säsongen - i öppen kasse.
- Jätteskönt att göra mål och spräcka nollan i kolumnen, säger Olheden.

Vad tycker du om matchen annars?
- Inget glamourspel. Men det känns som att vi har kontroll på det. De håller mest till i hörnen, säger Olheden.

Johan Tornberg var nöjd med tredje raka segern, men besviken på lagets spel i numerät överläge.
- Fullständigt oacceptebelt. Vi åker och gömmer oss och tar avslut i fel lägen, konstaterar VIK-tränaren.