torsdag 13 september 2007

Proppen ur i genrepet för IKO

Genrep inför hockeyallsvenskan
Proppen ur i genrepet för IKO

SPORT IK Oskarshamn fick äntligen fart på målskyttet. Och körde över division 1-laget Örebro i genrepet.
- Det kändes bra att vi fick göra lite mål, säger IKO-tränaren Challe Franzén efter 8-3-segern.
Läs också

Nybro Vikings förlorade derbyt


Läsarkommentarer

Kommentera artikel
Läs kommentarer (0 st.)



Segern var IKO:s blott andra på tio träningsmatcher. Men det är svårt att dra några större växlar av gårdagens insats. Hårdsatsande Örebro bjöd på klent motstånd och IK Oskarshamn behövde aldrig förta sig för att vinna den avslagna tillställningen.

Slog av på takten
- Jag tycker vi gör det bra i första perioden då vi har fart och är noggranna i det vi gör, säger Franzén.
Redan efter 1.58 sprätte Chris Nybeck upp 1-0 i krysset i power play innan pigge Eetu Qvist gjorde både 2-0 och 3-0 (iskall straff mellan benen på Örebromålvakten Jens Lodén) innan första perioden var till ända.
Efter andra perioden hade IKO ökat på ledningen till 6-1 och tio minuter in i sista dundrade Andreas Jungbeck in 8-1 i power play.
- Sedan känns det som att vi slår av på maskineriet. Fast man inte vill göra det, så blir det så omedvetet, menar Challe Franzén.
Vad betydde det för er att få den här segern inför premiären?
- Det känns som lite andrum för killarna, och även för Micke (Larsson) och mig. Nu har vi kommit in i vinnarcirkeln - och förhoppningsvis är vi där för att stanna.

Plus för powerplay
Mest gladde Challe sig åt att målskyttet lossnade.
- Skönt att få göra åtta mål. Vi har vunnit skottstatistiken i många matcher på försäsongen. Nu rann det igenom lite.
Att tre av målen producerades i power play hamnade också på pluskontot.
- Det kändes som att vi fick träna på en hel del av de grejer som jag ville och det var positivt, säger Franzén, som även passade på att ta ut målvakten i slutsekunderna vid ställningen 8-3...
Linköpingslånet Jonas Fransson gjorde debut mellan stolparna i IKO. Han hade inte speciellt mycket att göra, men uppträdde lugnt och stabilt och hade dålig hjälp av utespelarna på alla tre målen.
- Han kommer att bli en tillgång för oss, säger Franzén.
Även Eetu Qvist (2+1) är värd ett plus i kanten. Noterbart också att 16-årige Per Adolfsson fick göra a-lagsdebut (spelade fyra-fem byten).
På söndag mot Huddinge kan IKO räkna med betydligt tuffare motstånd än i går och det är Challe Franzén väl medveten om.
- Det blir en tuff resa. Alla förväntar sig att vi ska vinna, så det gäller att kunna hantera pressen och inte kvävas av den utan se det som en utmaning.
Till premiären räknar Franzén med att Patrik Rönnqvist är tillbaka. Eventuellt följer även Jimmie Svensson med upp till Stockholm. Han ska träna med knäskydd i dag.

Målen: 1-0 (1.58) Chris Nybeck (Alexander Bergström) spel fem mot fyra, 2-0 (7.40) Eetu Qvist (Tom Linder, Fredric Jaensson), 3-0 (19.10) Eetu Qvist (straff), 4-0 (20.34) Andreas Lundin (Daniel Åhsberg, Alexander Johansson), 4-1 (26.11) Henrik Löwdahl, 5-1 (30.11) Fredric Jaensson (Eetu Qvist), 6-1 (36.05) Andreas Lundin (Emil Ekblad, Ola Svanberg) spel fem mot tre, 7-1 (47.59) Daniel Åhsberg (Ola Svanberg), 8-1 (50.40) Andreas Jungbeck (Tom Linder, Fredrik Jonsson) spel fem mot fyra, 8-2 (53.51) Henrik Löwdahl spel fem mot fyra, 8-3 (59.38) Jonas Almqvist.

Inga kommentarer: