söndag 23 september 2007

Okej match räckte inte mot Västerås

Okej match räckte inte mot Västerås

IKO lyckades inte besegra Västerås. Arkivfoto: FotoMix
IK Oskarshamn gjorde återigen en helt okej match. Men det räckte inte mot tippade topplaget Västerås heller. - Det känns surt, säger IKO-tränaren Charles Franzén.

IKO står kvar på noll poäng efter tre spelade omgångar.
- Det känns surt eftersom vi borde tagit poäng i alla tre matcherna. Västerås är ett riktigt bra lag och det gäller att göra toppmatcher varje match, det finns inga enkla matcher i den här serien. Vi ska inte skämmas för vår insats men kan inte vara nöjda när vi inte vinner eller tar poäng. Nu har vi mött två förmodade topplag så det är egentligen matchen mot Huddinge som jag kan tycka är en plump, säger Challe Franzén.

Inledde bra
IKO inledde matchen mot Västerås på ett bra sätt. Patrik Juhlin pangade visserligen in 1-0 i krysset bakom Jonas Fransson men IKO spelade bra.
- Första är helt okej, vi går ut för att döda första 8-10 minuterna. Vi ska dämpa deras fart och det tycker jag vi lyckas med, säger Franzén.
IKO kvitterade med fem sekunder kvar av första perioden i ett snabbt upp spel som gick från Fransson i målet, via Tom Linder till Fredrik Jonsson som gjorde 1-1.
I andra perioden gick IKO ner sig något, men vann trots det skotten med 8-4. Patrik Nilson gav tidigt Västerås återigen ledningen.
- En konstigt mål där han får stå med ryggen mot mål och ändå slå in den. Andra än ändå återigen vår sämsta period i matchen. Vi drar på oss en del utvisningar och har ett par chanser som kunde varit hetare. De såg långsamma ut och vi borde ha åkt sönder dom, säger Franzén.

Het Jaensson-chans
IKO:s hetaste chans i mittakten svarade Fredric Jaensson för när han fri med Västeråsmålvakten Johan Thalberg, framspelad av Eetu Qvist, träffade stolpen.
Efter Västerås 3-1-mål i tredje perioden tappade IKO det mesta. Man chansade med att ta ut Fransson på slutet men det resulterade bara i att IKO-sonen Rasmus Olheden kunde fastställa 4-1.

"Jobba ännu hårdare"
På onsdag väntar Bofors på hemmaplan för IKO.
- Vi måste jobba ännu hårdare. Är vi på tå och allt stämmer ska vi vinna den matchen men inget är klart på förhand. Vi ska göra allt och gjuta mod i killarna. Vi måste ta tag i spelet och hitta mer energi och fart, säger IKO-tränare Challe Franzén.

MARTIN SVENSON
martin@ikoskarshamn.se


Västerås-IK Oskarshamn 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
1-0 (08.18) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt, Stefan Hellkvist)
1-1 (19.55) Fredrik Jonsson (Tom Linder, Jonas Fransson) spel 5-4
2-1 (21.57) Patrik Nilson (Rikars Ekström)
3-1 (47.38) Kim Sunna (Anton Hedman, Linus Morin)
4-1 (59.16) Rasmus Olheden, mål i tom kasse

Skott: 24-24 (9-6, 4-8, 11-10)
Utvisningar: Vik 7x2, IKO 7x2
Publik: 2 601
Domare: Henrik Ödsjö, Huddinge

Inga kommentarer: