måndag 17 september 2007

Noll poäng och premiär i moll

Noll poäng och premiär i moll

Charles Franzén sammanfattar sina känslor efter matchen och i bakgrunden lyssnar klubbchefen Dag Larsson. Foto: Conny Holmström
IK Oskarshamn fick sämsta tänkbara start på HockeyAllsvenskan. - Jag är besviken och förbannad, sammanfattar IKO-tränaren Charles Franzén sina känslor efter 1-2-torsken borta mot Huddinge.

IKO gjorde en riktigt bra period i premiären i Björkängshallen – och det var den första. Bortalaget spelade med bra fart och det dröjde inte länge förrän IKO tog ledningen. Redan efter drygt tre minuter spel trampade Eetu Qvist in framför Huddingemålet och på den efterföljande returen höll sig Fredrik Jonsson framme och stötte in 0-1 (Fredric Jaensson noterades dock officiellt för målet). Kedjan med just Qvist och Jonsson tillsammans med Fredric Jaensson var den genomgående bästa i IKO.

Stolpskott
Ytterligare ett eller ett par strutar bakom Huddingekeepern hade inte varit orättvist och det var heller inte långt borta. Tre minuter efter ledningsmålet skrinnade Alexander Bergström och Patrik Rönnqvist till sig ett två mot ett-läge där Bergström avslutade med ett rungande stolpskott.
- Vi gör en bra förstaperiod med gör tyvärr ett misstag och då blir det 1-1, säger Challe Franzén.
Misstaget IKO-tränaren pratar om kom efter drygt 14 minuter i inledningsperioden. IKO missade i markeringen och helt fri med Jonas Fransson avslutade Huddinges Victor Ahlström med att sätta 1-1 mellan benen på IKO-keepern.

IKO tappade matchen
Det var i andra perioden IKO tappade matchen. Man blev stillastående och fick en rejäl kalldusch direkt i mittakten. Ola Svanberg åkte tidigt på en utvisning och efter bara 15 sekunder i numerärt överläge skickade Peter Danielsson iväg en isare som inte såg helt otagbar ut för Jonas Fransson.
- I andra kommer vi undan med blotta förskräckelsen med ett mål i baken, säger Franzén.
IKO spottade upp sig i tredje men avsluten var inte tillräckligt heta för att överlista en het Pontus Sjögren.
- Vi gjuter nytt mod och försöker samla kraft inför tredje men kommer inte riktigt in på mål utan fastnar i hörnen, säger Franzén.
Känslorna blev heta på slutet när Andreas Jungbeck fick en klubba i trakten av ena ögat och tvingades sy. Solklar utvisning tyckte man från IKO-håll men domarna missade helt situationen.
- Visst hade det blivit ett annat läge om vi fått med oss den situationen men vi förlorar inte matchen där utan i andra perioden. Jag är besviken och förbannad, säger Challe Franzén.

Huddinge-IKO
Andreas Jungbeck fick en klubba under ögat, syddes - och fortsatte spela!
Två tuffa matcher
IKO står alltså på noll poäng efter första omgången och nu väntar två tuffa matcher: Leksand hemma på onsdag och Västerås borta på söndag.
- Det blir nya utmaningar men de måste ha en bra dag för att slå oss, det räcker inte att bara ställa ut skridskorna. Men vi måste behålla skärpan i 60 minuter, det kanske är en klyscha men vi måste verkligen vara med bättre, säger Andreas Jungbeck efter matchen.
IKO-tränaren Challe Franzén plockade också fram en gammal beprövad klyscha.
- Vi måste ta en match i taget och kan inte titta längre fram än så. Varje match är unik och nu ska vi lura Leksand, säger Franzén.

MARTIN SVENSON
martin@ikoskarshamn.se

Huddinge-IK Oskarshamn 1-2 (1-1, 1-0, 0-0)
0-1 (03.05) Fredric Jaensson (Eetu Qvist, Andreas Jungbeck)
1-1 (14.12) Victor Ahlström (Oskar Ahlström, Daniel Karlunden)
2-1 (20.44) Peter Danielsson

Skott: 21-22 (7-9, 10-5, 4-8)
Utvisningar: Huddinge 7x2+1x10, IKO 7x2
Publik: 477.
Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla

Inga kommentarer: