onsdag 19 september 2007

IKO fick inte hål på försvarstätt Leksand men spelet bådar gott

IKO fick inte hål på försvarstätt Leksand men spelet bådar gott

Leksand firar mål medan bland andra Eetu Qvist i IKO deppar. Foto: FotoMix
Att Leksand skulle vara riktigt giftiga den här säsongen är det nog inte många som tvivlat på och stundtals visade de upp en bländande hockey när de mötte IK Oskarshamn på onsdagskvällen. Resultatet skrevs till 0-3 (0-1, 0-1, 0-1) men det skall också sägas att IKO bjöd till riktigt ordentligt denna kväll och om man haft det minsta flyt så hade man mycket väl kunnat få med sig en pinne.

IKO visade upp ett bra och gediget försvarsspel och de båda första målen kom till när Leksand hade powerplay. Leksands båda skjutglada forwards Jan Huokko och Mikael Karlberg fick inte riktigt möjlighet att gå in i slottet och lossa sina bössor strax innanför blålinjen. Att det skulle bli en fartfylld match märktes direkt efter första tekningen och lite till mans funderade man om IKO skulle orka hålla tempot och fokuseringen under tre perioder – vilket man gjorde. Det var först när Robin Gartner blev utvisad som Leksand fick hål på Jonas Fransson i IKO-buren. Det var på en tilltrasslad situation framför kassen som pucken plötsligt studsade lite olyckligt och smet in vid vänstra stolpen.
- Lite olyckligt för oss men det är inte mycket att säga om, kommenterade IKO-tränaren Challe Franzén efter matchen.

Målkalabalik
Den andra perioden blev i stort sett den första lik men IKO fick lite flera chanser då Leksand drabbades av några utvisningar. Ett stolpskott som mycket väl hade kunnat resultera men Eddie Läck i Leksandskassen kom undan med blotta förskräckelsen. Så fick IKO Chris Nybeck utvisad och då var Mikael Karlberg framme och petade in pucken bakom Fransson. Det var också en tilltrasslad situation framför mål som resulterade och många ville ha det till att Karlberg stod inne i målgården.
- Jag förutsätter att domaren och hans linjemän bedömde situationen rätt, kommenterade Challe Franzén efteråt.

Tog ut målvakten
I sista perioden satsade IKO friskt framåt och kunde ligga på rätt bra när Leksand drog på sig en del utvisningar. Bland annat spelade IKO fem mot tre under en period men fick trots detta inte hål på Leksandsmuren. Man måste berömma Leksand för spelet i boxplay som man behärskade riktigt bra.
När det var knappt fyra minuter kvar tog Challe ut Jonas Fransson och man kunde på så sätt spela sex mot fem och en stund också sex mot fyra. Inget hjälpte dock utan med knappt en minut kvar av matchen fiskade Gabriel Karlsson upp pucken och kunde sätta det tredje målet i tom kasse.

Mera trafik framför kassen
- Naturligtvis är jag inte nöjd utan hade hoppats att vi skulle kunna få en pinne med oss till nästa match, menade Challe Franzén.
Han såg dock inte riktigt lika bister ut som efter matchen mot Huddinge i söndags.
- Det måste till mera trafik framför målvakten för att jag skall vara riktigt nöjd. Det var bättre i dag än tidigare men det är något som vi måste fokusera på framöver. Det är å andra sidan bra att vi får en match av den här digniteten redan inledningsvis och det var härligt att höra och se publiken i kväll. Leksand var duktiga att stänga ytorna för oss.
Leksands tränare Tomas Kempe var naturligtvis nöjd med att få tre poäng i bagaget med sig hem.
- Jag tycker vi hade bra kontroll på spelet i de två första perioderna och det var först i sista som vi drog på oss en del utvisningar och där vi fick ligga mest på försvar, menade Tomas Kempe.
En reflektion så här avslutningsvis är frågan hur bra Leksand kommer att bli när de får in ytterligare sex spelare efter den tolfte oktober. De kommer definitivt att ha alla möjligheter att ta sig tillbaka till elitserien och för IKO:s del bådar kvällens spel gott inför söndagsmötet borta mot Västerås. Spelar IKO som man gjorde mot Leksand finns alla möjligheter att ta poäng.

PER-ERIC WRETLING
pereric@ikoskarshamn.se

Fler bilder från matchen kommer senare på FotoMix.nu.

IK Oskarshamn-Leksand 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
0-1 (17.15) Juha Lind (Jonas Elofsson)
0-2 (32.29) Mikael Karlberg (Morten Green, Jesper Ollas)
0-3 (59.05) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Juha Lind) Mål i tom kasse.

Skott: 30-32 (7-11, 8-13, 15-8)
Utvisningar: IKO 6x2, Leksand 9x2
Publik: 2505
Domare: Morgan Johansson, Ljungby

Inga kommentarer: