söndag 16 september 2007

Bra start för Huddinge

Huddinge fick en bra start på den allsvenska hockeysäsongen. Det blev en 2-1-seger mot Oskarshamn hemma i Björkängshallen.
- Det var jätteskönt att få börja med en vinst, sa tränaren Tomas "Mini" Berg.



Det började rejält darrigt för Huddinge. Matchuret hade knappt passerat tre minuter när Oskarshamns Fredric Jaensson styrde pucken i mål.

Det var visserligen ett något tursamt ledningsmål men strax efteråt var gästerna bara ett stolpskott från att öka på till 2-0. I stället kunde Huddinge skaka av sig den värsta premiärnervositeten och kvittera sedan Victor Ahlström placerat pucken mellan benskydden på Oskarshamnsmålvakten Jonas Fransson

Huddinge, som har tappat sina forwardsstjärnor Dick Axelsson och Linus Klasen sedan förra säsongen, stod upp bra mot Oskarshamn fysiska hockey. 2-1 kom i spel fem mot fyra, säkert inprickat av Peter Danielsson. Annars handlade det mest om numerärt underläge för hemmalaget som fick ihop till hela 24 utvisningsminuter
- Det är för mycket, men killarna var lite för heta i dag. Det blir lätt för mycket ungdomlig entusiasm ibland, sa "Mini" Berg.

I slutperioden jagade
Oskarhamn en kvittering men Pontus Sjögren i Huddingekassen hade spikat igen.
- Pontus var fantastiskt. Det är bara att tacka och bocka för hans insats. Dessutom hade han jättebra hjälp av backarna.

Huddinge kvalade sig kvar i allsvenskan i fjol och har tippats som bottenlag även denna säsong. Men kanske har Berg och den andre tränaren Gustav Ström fått till en riktigt bra mix av ungt och rutinerat.
- Eftersom det är så många nya spelare har vi verkligen jobbat på att få ihop ett lag där alla kämpar för varandra. Därför var det så roligt att det lyckades idag, sa "Mini" Berg.

Inga kommentarer: