Olofströms IK - IK Oskarshamn 3-3

Hämtad från Olofströms IK hemsida

Olofströms IK - IK Oskarshamn 3-3 (1-1 1-1 1-1)

Första perioden:
OIK får en kanonstart på matchen då man redan efter 13 sekunders spel tar ledningen efter att Andreas Svensson vunnit en tekning i offensiv zon till David Nilsson som släpper den till Skoog som pangar in pucken från blålinjen.
Efter målet var det mycket IKO och efter 4.53 kommer kvitteringspucken genom Eeto Qvist som trycker in en retur från nära håll, assisterad av Tom Linder och Andreas Jungbeck.
IKO Fortsätter att föra spelet man får efter sex och en halv minut chansen att spela powerplay efter att Royson fått en "tvåa" för tripping. Men OIK reder ut stormen och visade upp ett stabilt spel i boxplay
OIK Jobbar efter halva första perioden sig in i matchen och man skapar ett par tre riktigt fina chanser som med lite flyt kunnat inneburit ett hemmamål.
I periodens sista minuter gör vi några riktigt bra byten och är ytterst nära att ta ledningen i matchen, Nilsson-Svensson-Silvander snurrade friskt och fick iväg ett par bra avslut som Oskarshamns keepern kunde stoppa.

Skott: 7-12 Utvisningar: OIK 2x2 min IKO 2x2 min

Andra perioden:
OIK fick börja perioden med en man mer på banan och skapade direkt press och vi spelar väldigt bra inledningsvis i perioden men IKO jobbade sig successivt in i matchen och tog sedan över och förde spelet.
När matchuret tickat upp till 06.02 åker kapten Svensson ut för slashing en aning tveksam utvisning eftersom en Oskarshamn spelare i bytet innan gjort en liknande förseelse.
I det efterföljande powerplay spelet kommer också IK Oskarshamns ledningsmål som ett brev på posten, Tom Linder sätter ett skott från blålinjen assisterad av Andreas Jungbeck och Nicklas Jadeland.
Oskarshamn ångar efter målet på och skapar flertalet vassa chanser framför en för kvällen storspelande Henrik Royson i kassen. Efter lite drygt 14 minuter åker Jesper Olsson ut två minuter efter att han plöjt ner IKO:s snabba forward Alexander Johansson, man brukar ibland säga att det finns onödiga och nödvändiga utvisningar denna hamnar under kontot nödvändiga för jag tror det hade slutat illa om inte Jesper hade valt att ta denna utvisning.
Nu väntade de lite drygt 200 personerna i Stålhallen sig ett tufft boxplayspel men istället spelar vi väldigt bra och säkert i egen zon när det gått lite drygt halva ”tvåan” så bryter Niklas Persson i mittzon och på egen han trycker han fri upp kvitteringspucken i nättaket snyggt!
Även andra perioden slutade med siffrorna 1-1 och 2-2 efter två spelade perioder kändes som ett ganska rättvist resultat.

Skott: 5-16 Utvisningar: OIK 3x2 min IKO 0x2 min

Tredje perioden:
Lika som de två inledande perioderna började OIK klart bäst och man tar även ledningen efter knappt 40 sekunder igenom David ”Nisse” Nilsson framspelare denna gång var Simon Skoog. OIK fortsätter efter målet att hålla i taktpinnen och flertalet chanser skapas men pucken ville inte in.
Likt den andra perioden ”vaknade” IKO till liv efter lite drygt 10 minuter och började på allvar jaga en kvitteringspuck.
Denna skulle också komma, den kom i spel 5 mot 4 när Jesper Olsson satt utvisad. Åter igen är det backen Tom Linder som ”målar” framspelad av Andreas Jungbeck. Detta var starten på en massiv Oskarshamns press och nu var de väldigt sega ben och trötta huvuden hos hemmaspelarna. När dryga 20 sekunder återstod av matchen valde ”Challe” Franzén i Oskarshamnsbåset att ta timeout. Följden av detta var att IKO plockade sin målvakt och försökte gå för ett segermål men OIK höll undan och även denna period slutade med siffrorna 1-1

Skott: 6-11 (Totalt: 18-39) Utvisningar: OIK 1x2 min IKO 0x2 min (Totalt: OIK 6x2 IKO 2x2 )

Sammanfattning:
Helt klart denna försäsongens bästa match för OIK:s del. 3-3 mot ett bra Allsvenskt lag är en fin fjäder i hatten. Oskarshamn sköt väldigt mycket från alla möjliga vinklar och vrår kanske var det så att ”Challe” underskattade Roysons kapacitet?
Hur som helst, skotten 18-39 speglar inte riktigt matchbilden. Det var en jämn match och X:et känns ändå väldigt rättvist. Att 2 av IK Oskarshamns 3 mål kom till i powerplay visar att det fina spelet i 5 mot 5 som vi hade mot Tingsryd i förrgår håller i sig.
Det känns inte rätt att gå ut och ge vissa spelare extra plus för hela laget svarade faktiskt idag för en gedigen insats men visst är det extra roligt att se våra ”egna” spelare göra så pass bra ifrån sig; Royson gör en kanonbra match i kassen kanske rent utav hans bästa i A-laget någonsin? Adam Peter visar en väldig mognad i sitt spel och linan med Colleen, ”Hella” och Peter funkade kanonbra. Bejmar visar att han på allvar ska vara med och slåss om en ordinarie backplats i vinter. Niklas Persson som gör sin första seniorsäsong visar en väldig mognad i sitt spel, tiden i HV71s juniororganisation har gjort honom väldigt gott. Nu väntar en veckas träning innan det är dags för derbydagen och hemmamatch mot Kristianstad IK räkna med mycket folk och bra drag i hallen då!