fredag 28 september 2007

Flera nollor spräcktes

Almtuna och Oskarshamn tog första segrarna, och Leksand tappade sin första poäng när femte omgången startade med fyra matcher.

Björklöven fick ett positivt trendbrott efter två raka förluster, och blev första lag att lugga Leksand på poäng. Masarna drog aldrig ifrån mer än till 2-1, och tio sekunder före slutsignalen kunde Johan Bergmark rädda en hyperviktig poäng för hemmalaget. Löven vann sedan skotten med 5-2 i förlängningen, men det blev bara varsin poäng utdelad i den här matchen - Leksands två första förlorade poäng i år.

Almtuna och Oskarshamn tog sina första segrar i kväll. Almtuna tog emot Bofors och kom i underläge två gånger i andra perioden, men kom också igen båda gångerna. 2-2 inför tredje och den här gången var det hemmapublikens tur att jubla högst i Gränby ishall. Johan Jonsson gav AIS ledningen i början av perioden, och Joachim Gellerstedt sänkte sina gamla lagkamrater med 4-2 i tom bur i slutminuten.

Jumbon Oskarshamn chockade i bortaderbyt mot trean Växjö. Martin Romö gav Lakers ledningen redan efter 29 sekunder, men IKO vände till 2-1 under första perioden, och släppte sedan aldrig greppet om matchen. Andreas Lundin satte 5-2 i tom bur på slutet.

AIK bjöd på bra motstånd i Ängelholm, men Rögle vann med 2-0.