fredag 28 september 2007

Fart under skridskorna gav IKO första trepoängaren

Fart under skridskorna gav IKO första trepoängaren

Fredric Jaenssn gjorde ett av målrn när IKO besegrade Växjö Lakers. Arkivfoto: FotoMix
IK Oskarshamn visade att man är ett lag att räkna med i fortsättningen när man på fredagskvällen kunde vinna borta mot Växjö Lakers med 2-5 (1-2, 0-2, 1-1).

Det var sedan en nöjd Challe Franzén som mötte pressen efteråt. Äntligen hade laget fått den trepoängare som man väntat så länge på att inkassera. Även målskyttet kom i gång och gav flera mål mot Växjö än man klarat av på de fyra tidigare matcherna. Det ska också sägas att det var en helt annan fart på skridskorna denna kväll än vad man visade i sista hemmamatchen.
- Jag har lidit med killarna och i dag studsade pucken vår väg, menade Challe Franzén. Det var många killar som reste sig ett knäpp. Västerås är ett bra lag och nu fick vi äntligen visa att vi kan spela.
Växjö tog kommandot direkt i första perioden och det dröjde inte mer än 29 sekunder innan pucken satt bakom Markus Svensson i IKO-kassen. Hemmalaget fortsatte att pressa men till slut fick IKO upp ångan och kontrade riktigt bra. Då kom också kvitteringen genom Fredric Jaensson.

Jungbeck gav IKO ledningen
IKO fortsatte att forcera och bara tre minuter senare kom ledningsmålet genom Andreas Jungbeck. Bägge lagen hade sedan ett par chanser vara att ta vara på men resultatet stod sig perioden ut. Noterbar är att Jonas Fransson denna gång fick stå tillbaka för Markus Svensson i IKO-kassen. Jämfört med hemmamatchen mot Bofors var det betydligt bättre fart på isen.
Tala om framgång för IKO fortsatte sitt malande mot Växjökassen och trean kom efter bara sex minuter in på andra perioden genom Daniel Åhsberg. I slutet av perioden blev Eetu Qvist omkulldragen framför målet och domaren Morgan Claesson blåste straff. Eetu satte själv straffen som gav IKO en tremålsledning. Dessförinnan hade Fredric Jaensson haft ett rykande skott från blå linjen som träffade ribban.
I den tredje satsade Växjö allt på ett kort från början medan IKO drog sig något tillbaka för att slå vakt om sin tremålsledning. Växjö lyckades dock få in ett mål genom Kevin Marsh och satsade sedan genom att ta ut målvakten när det var fyra minuter kvar. Då satt också Alexander Johansson i utvisningsbåset.
Det höll i tre minuter men sedan kunde Andreas Lundin sätta femman i öppen kasse. När det bara var några sekunder kvar så pratade Patrik Rönnqvist till sig en tiominutersutvisning och matchstraff tillsammans med Växjös Johan Thelin.

Kvitteringen gav energi
- När vi fick in kvitteringspucken i första perioden så gav det oss massor av energi, menade Challe Franzén. Nu ska vi dock inte slå oss till ro med den här segern men fram till måndag ska vi njuta av de här poängen och sedan ska vi fokusera på nästa match hemma mot Almtuna. Laget har mycket mer att ge än man visat tidigare och förhoppningsvis har den här vinsten gett grabbarna en rejäl dos självsäkerhet, säger en för dagen nöjd tränare.

PER-ERIC WRETLING
pereric@ikoskarshamn.se


Växjö Lakers – IK Oskarshamn 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
1-0 (0.29) Martin Romö (Niklas Andersson)
1-1 (09.39) Fredric Jaensson (Eetu Qvist)
1-2 (12.09) Andreas Jungbeck (Ola Svanberg, Fredric Jaensson)
1-3 (26.43) Daniel Åhsberg (Alexander Bergström, Jimmie Svensson)
1-4 (35.49) Eetu Qvist på straff
2-4 (53.02) Kevin Marsh (David Holmqvist, Peter Ström)
2-5 (59.00) Andreas Lundin (Patrik Rönnqvist)

Skott: 27-23 (8-10, 5-11, 14-2)
Utvisningar: Växjö 7x2 1x10, 1x20. IK Oskarshamn 2x11, 2x10, 1x20
Publik: 2613
Domare: Morgan Claesson, Alvesta

Flera nollor spräcktes

Almtuna och Oskarshamn tog första segrarna, och Leksand tappade sin första poäng när femte omgången startade med fyra matcher.

Björklöven fick ett positivt trendbrott efter två raka förluster, och blev första lag att lugga Leksand på poäng. Masarna drog aldrig ifrån mer än till 2-1, och tio sekunder före slutsignalen kunde Johan Bergmark rädda en hyperviktig poäng för hemmalaget. Löven vann sedan skotten med 5-2 i förlängningen, men det blev bara varsin poäng utdelad i den här matchen - Leksands två första förlorade poäng i år.

Almtuna och Oskarshamn tog sina första segrar i kväll. Almtuna tog emot Bofors och kom i underläge två gånger i andra perioden, men kom också igen båda gångerna. 2-2 inför tredje och den här gången var det hemmapublikens tur att jubla högst i Gränby ishall. Johan Jonsson gav AIS ledningen i början av perioden, och Joachim Gellerstedt sänkte sina gamla lagkamrater med 4-2 i tom bur i slutminuten.

Jumbon Oskarshamn chockade i bortaderbyt mot trean Växjö. Martin Romö gav Lakers ledningen redan efter 29 sekunder, men IKO vände till 2-1 under första perioden, och släppte sedan aldrig greppet om matchen. Andreas Lundin satte 5-2 i tom bur på slutet.

AIK bjöd på bra motstånd i Ängelholm, men Rögle vann med 2-0.

Presskonferensen efter Växjö Lakers - Oskarshamn

Presskonferensen efter Växjö Lakers - Oskarshamn
Janne Karlsson och Charles Franzén. Foto: Jonas Ljungdahl

Medverkande på presskonferensen efter matchen var Janne Karlsson och Charles Franzén, Växjös respektive Oskarshamns tränare.

Lakers långt från segern

Hockeyallsvenskan:
Lakers långt från segern

En stundtals bedrövlig Lakersinsats gav 2–5 mot Oskarshamn och säsongens första förlust hemma i Lakerdomen.


Första perioden
När brandlarmet slutat tjuta satte Lakers full fart i Smålandsderbyt. Redan efter 29 sekunder dundrade Martin Romö in 1–0.
Växjö fortsatte dominera, skapade en del bra chanser men inga mål. Istället kunde Fredrik Jaensson kvittera, efter 9.34 och passivt försvarsspel i Lakers.
Jaensson hade även en klubba med i 1–2. Lakers hamnade i numerärt underläge, 3–5, och till slut var Andreas Jungbeck fri framför Viktor Fasth.

Andra perioden
Växjö fortsatte mellanperioden som man avslutat den första. Det vill säga väldigt visset. Efter 6.37 kunde Oskarshamns Daniel Åhsberg åka en runda, och till slut lägga in 1–3 mitt i Växjömålet.
Lakerscoachen Janne Karlsson timeout, såg till att Växjö skapde några hyfsade chanser. I powerplay hade Kevin Marsh två bra lägen.
Men slarvet bara fortsatte. Per Helmersson orsakade en straff. Den lade Eeut Qvist in mellan benen på Viktor Fasth.
Efter två perioder leder IKO skotten med 21–13.

Tredje perioden
Det ska sägas direkt – Växjö vaknade till i sista perioden.
Men det räckte inte. Inte på långa vägar.
Ett ordentligt bråk efter 4.42, några hopplösa powerplay och bitvis bättre Lakersspel. Sedan, efter 13.02, ett riktigt tjusigt 2–4-mål, där David Holmqvist frispelade Kevin Marsh.
Med fem minuter kvar fick Växjö chansen i powerplay. Men tog den inte. Janne Karlsson tog ut målvakten, fast från båset fick Viktor Fast istället Oskarshamn lyfta in 2–5.
Växjö vann i alla fall skotten med 14–2 i tredje perioden

Nollan är spräckt



SPORT IK Oskarshamn bortabesegrade Växjö Lakers med klara 5–2, trots en mardrömsstart. Hemmalaget tog ledningen redan efter 29 sekunder, men IKO vände och vann rättvist.

IK Oskarshamn körde mer eller mindre över Växjö Lakers.
– Fan, det var på tiden, säger Daniel Åhsberg.
Säsongsinledningen har som bekant varit miserabel för IKO med fyra raka förluster. Och det började illa även i bortamatchen mot Växjö. Det tog bara 29 sekunder för gamle IKO-liraren Martin Romö att styra in 1–0 till hemmalaget bakom Markus Svensson.
– Det är svårt att få en sämre start, men vi knöt näven, säger IKO-tränaren Charles Franzén.

Revansch
Det här var dock IK Oskarshamns kväll.
Fredric Jaensson gled in från högerhörnet och kvitterade med ett lite turligt dragskott och Andreas Jungbeck skyfflade in en retur i fem mot tre innan första perioden var över.
Det var rättvist – och i andra tog IKO över ännu mer.
2–1 blev 4–1, som kunde varit ännu mer. Jaensson sköt i ribban, Andreas Lundin brände två kalaslägen och Fredrik Jonsson hade en jättechans.
Hur som helst var båda andraperiodsmålen riktigt läckra.
• 3–1. Daniel Åhsberg fick pucken bakom mål och vandrad in framför kassen. Till slut låg Växjöförsvararna och målvakten Victor Fasth ner i en hög och Åhsberg kunde retfullt enkelt lägga in pucken i öppen kasse.
– Jag gillar att bryta in och de hängde inte med, det var bara att lägga in den, säger Åhsberg.
• 4–1. Eetu Qvist drogs ner av Per Helmersson. Han tog själv straffen och avslutade med att lägga en retfull backhand mellan benen på Fasth.
I tredje chansade Växjö vilt framåt och fick utdelning efter 13 minuter, men någon större fara var det aldrig och Andreas Lundin kunde stänga matchen med 5–2 i öppen kasse.
– Jag vet inte om man kan säga att det här var vändningen, men det var oerhört skönt att äntligen vinna. Och så pass lätt också. Jag tycker vi var betydligt bättre, Växjö var bleka, säger Daniel Åhsberg.

Och du fick spräcka nollan?
– Ja, man har ju gått och funderat lite efter fyra mållösa matcher. Nu får vi hoppas det rullar på.
Challe Franzén var påtagligt lättad på presskonferensen.
– Skulle jag beskriva hur jag känner det just nu skulle du inte kunna skriva det. Vi har haft en fruktansvärt tung start och jag har lidit med killarna. Det här var lite belöning för allt slit.

Växjötränaren Janne Karlsson:
– Oskarshamn vinner helt välförtjänt. Jag tror vi fick för snabb utdelning. Lavinen gick, alla ville vara med och trodde det skulle bli en målkavalkad.
Kedjan med Jaensson, Lundin och Qvist var isens klart vassaste. Men flera IKO-spelare är värda plus. Andreas Jungbeck och Markus Svensson – som gjorde säsongens första framträdande mellan stolparna – är två.

Challe Franzén:
– Alla höjde sig i dag och det här är så klart väldigt positivt, men vi ska inte slå oss för bröstet för att vi vunnit en match. Nu suger vi på den här karamellen ett par dagar. Det är kul att gå till träningen och se garv och skratt som det är efter en seger.
• Matchen blev ungefär en kvart försenad på grund av att brandlarmet gick i Växjö ishall just som matchen skulle börja. De 2 613 personerna i hallen fick evakueras och snällt vänta utanför tills brandkåren stängt av larmet, som sannolikt utlöstes av röken från introt.

Grigorenko, Kpoecky lift Wings in shootout win

DETROIT – A Red Wings’ game was decided by a shootout for the first time in the preseason.

Tomas Kopecky and Igor Grigorenko scored shootout goals, giving the Red Wings a 3-2 victory over the Tampa Bay Lightning at Joe Louis Arena on Thursday night.

The Red Wings outscored Tampa Bay, 2-1, in the shootout. Veteran Jan Hlavac scored the Lightning’s lone shootout tally.

Igor Grigorenko beats Lightning goalie Marc Denis to give the Red Wings a 3-2 win in a preseason shootout on Thursday.
Participating in his first NHL training camp, Grigorenko's effort in the shootout was quite impressive. He deked Tampa Bay goalie Marc Denis, pulling the puck to his backhand before shifting to the forehand, and finishing with a wrist shot into the back of the net.

"Certainly there, it showed the offensive flare that he has, no doubt," said center Kris Draper of Grigorenko. "It's a little tough; there's a language barrier. It's his first time over here and his first NHL training camp. So, I think overall, he's done well. He's tried to learn. He's tried to fit in playing soccer with the guys and having fun with teammates in practice. But he's trying his best."

Kopecky got a bit of redemption with his shootout goal. He had an opportunity to end the game in overtime, but he ran out of room on the short side against Denis, who stymied the Wings’ forward. A few moments later, Denis came up big again when he deflected Brian Rafalski’s shot from the slot.

Chris Osgood stopped Michel Ouellet and Vaclav Prospal in the shootout. Osgood, who played the entire game, made 19 saves on 21 shots.

For the first time this preseason, many of the players who will make up the Red Wings’ regular-season roster – and those few still battling for a roster spot -- shared in must of the ice time Thursday night.

The Wings’ new defensive tandem of captain Nicklas Lidstrom and Rafalski also received plenty of ice together on Thursday. Both defensemen assisted on each of the Wings' goals in regulation.

Detroit scored a pair of power-play goals to take a 2-1 lead early in the second period. The Red Wings got the lone goal of the first period when forward Mattias Ritola scored his second goal of the preseason.

Ritola left the game when he was hit in the right side of the head with a puck shot by Lightning forward Mathieu Darche in the first period.

After Tampa Bay tied the game, Valtteri Filppula put the Red Wings up again when he re-directed a Lidstrom point-shot past Lightning goalie Johan Holmqvist at 5:28.

Trailing a couple of times, the Lightning rebounded to tie the score twice in the second period. Tampa Bay tied the game the first time when defenseman Matt Smaby at 2:58 of the period.

Following Filppula’s power-play goal, the Lightning knotted the score at 2-2 when left wing Michel Ouellet blasted a one-timer from the slot past Osgood with 1:16 left in the period.

The Red Wings dodged a scare when Rafalski left the game with seven-minutes left in regulation. The new Wings’ defenseman caught a rut with his left skate behind the Tampa Bay net. He skated off under his own power, and after being attended to by athletic trainer Piet Van Zant in the hallway outside of the team’s locker room, Rafalski returned to the bench.

Coach Mike Babcock indicated that the Wings will deploy three NHL forward lines in the final two tune-up games this weekend in a home-and-home series with Toronto.

"It's good. He's trying to get his four lines together and when you're playing three games in three nights it's a bit tough to do," Draper said. "I think those games will be a little bit more fun. Anytime Original Six teams get together they're more fun, so the next two nights should be a little more tense with a little more emotion

torsdag 27 september 2007

Wings open the doors for Saturday's practice

Fans can enjoy the unique opportunity to see their favorite Red Wings, including Henrik Zetterberg, during Saturday's open practice.
DETROIT
--The Red Wings will host an open practice on Saturday, September 29 at Joe Louis Arena.

This unique inside look at a Red Wings’ game day practice is free to the public and includes Red Wings captain Nicklas Lidstrom and Vice President/General Manager Ken Holland addressing the crowd following the skate.

The Joe Louis Arena doors will open at 9:30 a.m. with players beginning to take the ice at approximately 10:15 a.m. All fans in attendance will be entered to win great Red Wings' prizes, including autographed merchandise and tickets to Saturday night’s game vs. Toronto.

Single game tickets to Red Wings' games through December are currently available, including a limited number of tickets for this Saturday’s Original Six match-up with the Maple Leafs (7:00 p.m.) -- the only time Toronto will visit Joe Louis Arena this season.

Red Wings' ticket representatives will be on hand Saturday to answer any questions regarding the Wings’ new six-game and 12-game Flex Plans, packages to the Joe Louis Arena Luxury Suites and the all-new Comerica Bank Legends Club. Fans also can call 313-396-7575 or visit DetroitRedWings.com for more information and to purchase tickets.

Adrenalin och fart saknades - IKO föll mot Bofors

Adrenalin och fart saknades - IKO föll mot Bofors

Alexander Bergström var en av de bättre i hemmalaget. Arkivfoto: FotoMix
Det lyckades inte för IK Oskarshamn att besegra Bofors på hemmaplan. Värmlänningarna vann med 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) efter en tämligen medioker match där IKO saknade både tempo och aggressivitet. Efter att Challe Franzén tagit ett ordentligt snack i omklädningsrummet efter första perioden så blev det lite bättre men det räckte inte till för att få riktig fart på matchen. - Det sitter 22 besvikna spelare nere i omklädningsrummet just nu. Vi hade hoppats på en riktig adrenalinkick i kväll men av detta blev det ingenting, menade en besviken IKO-tränare efter matchen.
IKO visade gott gry i den första perioden och låg på mesta delen av tiden i Bofors zon men vad hjälper det när nästan alla skott går utanför burramen. Efter första minuterna sjönk dock tempot och alla försök till att överlista Mikael Andersson i Boforsburen misslyckades.
Konstant IKO-tryck mot kassen men inga mål, så kan man sammanfatta första perioden.
I den andra startade Bofors bättre men drog på sig en utvisning. Strax därefter blev Eetu Qvist utvisad och sedan bar det sig inte bättre än ytterligare en IKO:are fick sätta sig på botbänken. Sedan blev det spel fyra mot fem och då kunde Bofors ta ledningen efter drygt sex minuter.
Några minuter senare blev Björn Östlund i Bofors utvisad och då satsade IKO hårt framåt varpå en ströpuck fångades upp av Fredrik Höggren som efter drygt 12 minuter kunde sätta Bofors andra mål. Det kom verkligen snopet.

Släppte till i powerplay
- Det får bara inte hända att vi släpper till när vi spelar powerplay, säger en bitter IKO-tränare på den efterföljande presskonferensen. Grabbarna fick en ordentlig utskällning i periodpausen mellan första och andra men det hjälpte föga. Det var först på slutet av perioden som det började hända saker.
Knappt sjutton minuter in på andra perioden fick dock IKO hål på Bofors och backen Tom Linder kunder slå ett kvitteringsmål efter en tilltrasslad situation framför kassen. IKO hade då haft en konstant tryck i Bofors zon under ett par minuter.
I sista perioden började IKO bra och redan efter 18 sekunder kunde Jimmie Svensson slå in kvitteringen. IKO fortsatte sedan att pressa men säg den glädje som varar. Efter dryga sex minuter tog Bofors ledningen på nytt genom Björn Kindahl som fick på ett skott på bara några meter från Fransson i IKO-buren. Det var ett skott på tennis som studsade på ett skydd och gick in.

Bofors spelade smart
I slutet tog Challe Franzén ut målvakten i försöken att nå en kvittring. Bofors spelade dock smart och kunde hålla ifrån till slutsignalen gick.
En som var nöjd denna kväll var Bofors tränare Niklas Czarnecki.
- Det här var årets viktigaste tre poäng, säger han men var inte nöjd med spelet i första perioden.
Det fanns ingen aggressivitet och tempo i laget. Det blev bättre i andra men då gick han också ner på folk och körde med tre kedjor.

Bister kritik
IKO-tränaren Challe Franzén var heller inte nådig i sin kritik men vet inte vad det beror på att laget inte riktigt gör som man tänkt sig från början. Det handlar nog mest om självförtroende efter att ha förlorat de första tre matcherna.
- Vi har tränat snabbhet och spel framför mål och det går riktigt bra på träningarna men det fungerade inte i kväll.
Också han vaskade om rejält i femmorna i sista perioden men det hjälpte föga.
Bäst i kväll gick kedjan med Alexander Johansson, Jimmie Svensson och Alexander Bergström.
- Jag trodde vi hade hittat formationerna men nu får vi börja om från noll, säger en besviken Challe Franzén.
Nu väntar Växjö på fredag och det är bara att försöka ladda om och se framåt.




IK Oskarshamn – Bofors 2 – 3 (0-0, 1-2, 1-1)
0-1 (26.15) Andreas Sundin (Kristoffer Näslund, Jonas Kapla)
0-2 (32.06) Fredrik Höggren (Jonas Kapla, Micael Andersson)
1-2 (16.56) Tom Linder (Alexander Johansson, Jimmie Svensson)
2-2 (40.18) Jimmie Svensson (Tom Linder)
2-3 (46.26) Björn Kindahl (Fredrik Höggren)

Skott: 22-28 (6-5, 7-12, 9-11)
Utvisningar: IKO 5x2, Bofors 6x2
Publik: 1 677
Domare: Pehr Claesson, Alvesta

Kurtis Dulle fick många lovord

Bofors kanadensiske provspelare Kurtis Dulle gjorde en bra debut i Bofors IK.
Och borde ha stora chanser att få kontrakt med Karlskogas allsvenska hockeylag.

– Det kommer att bli ännu bättre när jag får mer tid på mig. Att det gick så skapligt nu berodde mycket på att jag fick stor hjälp av mina lagkompisar, de gjorde det enkelt för mig, säger den nye BIK-backen efter uddamålssegern borta mot Oskarshamn.
Redan i första periodpausen hade assisterande tränaren Sam Hallam ett omdöme att ge om Kurtis Dulle:
– Han har varit en mycket positiv överraskning och verkligen visat att han har förutsättningar att bli en klar tillgång i allsvenskan.
Efter matchen fyller cheftränaren Niklas Czarnecki på med fler positiva omdömen:
– Han får ett stort plus för sin insats.
Och då ska vi veta att det här var Dulles första match den här säsongen, framför allt den första någonsin på stor rink.
Han pratade själv då han anlände till Sverige om att han trodde att han, genom bra skridskoåkning, skulle passa på större ytor:
– Fast jag kände mig trött och tung i benen i första perioden, säkert mycket med anledning av att det blev längre sträckor att åka än jag är van vid.
Dulle löste det på ett klokt sätt genom att spela enkelt och inte försätta sig i svårigheter.
Han var inne på Bofors första mål, dessutom.
Om matchen i Oskarshamn säger han:
– Precis som i lördagens förlustmatch mot Leksand, den drabbningen fick jag se från läktarplats, inledde vi segt. Därefter blev det bättre. Förstås känns det härligt att få börja med en seger. Inte minst då Oskarshamn kom ikapp från 0–2 till 2–2 och vi svarade igen med 3–2.
Vi lär få se mer av Dulle i Boforströjan – även efter det att provspelsperioden gått ut... det bekräftade han med sitt agerande i Oskarshamn på onsdagskvällen.

Bofors vann en tät och jämn match borta mot Oskarshamn på onsdagskvällen.

Björn Kindahl satte avgörande 3-2-målet sedan hemmalaget hämtat upp Bofors 2-0-ledning.

- Tre poäng var förstås positivt, anser BIK-tränaren Niklas Czarnecki. Jag är oerhört glad med tanke på vilken svår bortamatch det här är. Första perioden var chansfattig åt båda håll. Det bekräftas av att skottstatistiken slutade 6-5 till hemmalaget som då ändå hade två chanser i numerärt överläge men som inte förmådde skapa särskilt mycket mot BIK-målet.

- Tempofattigt och trögt, sammanfattar Czarnecki. Och får medhåll av hemmatränaren Charles Franzén:

- Vi var heta och aggressiva i fem minuter, därefter var det för dålig fart. Och en utskällning i pausen hjälpte inte heller. I andra perioden tog Bofors ledningen genom Andreas Sundin som slog in pucken bakom Jonas Fransson efter förarbete från Kristofer Näslund och Jonas Kapla. Målet kom i numerärt överläge efter 6.15.

12.06 satte Bofors sitt andra mål för kvällen - trots en utvisning. Fredrik Höggren satte högsta fart från egen zon, sedan han fått pucken från Kapla. ”Högga” visade härlig fart och tog sig fri. Iskallt avslutade han kontringen med att lägga in 2-0. Karlskogagänget visade riktigt bra takter under de inledande 15 minuterna av mittenperioden. Men mot slutet kom Oskarshamn, som är seriens sämsta lag när det gäller att göra mål, allt mer in i matchen. Micael Andersson avvärjde flera möjligheter men drygt tre minuter innan pausen fick hemmalaget målmässig kontakt när Tom Linder stötte in 1-2.

Och av andra perioden hade det inte gått mer än 18 sekunder innan Oskarshamn fördubblade sin målskörd från de tre första matcherna och satte 2-2. Jimmie Svensson överlistade Micael Andersson. Bofors kom helt fel in i tredje perioden och redan efter knappt två minuter valde tränaren Niklas Czarnecki att ta time out. Men i stället för en ledning för hemmalaget slog Björn Kindahl till efter 6.26. Efter att Fredrik Höggren åter visat bra takter fick Kindahl ett skottläge. Han satte pucken högt med ett backhandskott som träffade en hemmaspelare - och gjorde så att Jonas Fransson fick kapitulera igen.

Framför allt gjorde han så att Bofors, efter förluster mot AIK och Leksand, åter var ett vinnande lag - och grejade säsongens första bortaseger. Om Kurtis Dulle, BIK:s debuterande kanadensiske provspelare, hade assisterande tränaren Sam Hallam mycket gott att säga:

- Han klarade sig riktigt bra. Speciellt då han inte spelat match på länge och att det var en ny erfarenhet för honom att spela på stor rink.
Czarnecki tillägger:

- Jag vill sätta ett stort plus för hans insats. Han svarade för en fantastiskt bra premiär. Björn Östlund fick väldigt mycket speltid som center och klarade sin roll utmärkt. Fredrik Höggren var annars den mest pigge BIK-spelaren. Han gjorde ett mål, låg bakom ett och svarade även i övrigt för många fina initiativ.

- Det var han som satte fart på laget, berömmer Czarnecki.

Tomas Nilsson
Karlskoga Tidning

Båda bröderna blev vinnare

Storebror matchade Västerviks speedwaylag ett stort steg mot ännu en SM-final. Lillebror coachade sitt Bofors till seger i Hockeyallsvenskan. Onsdagen blev lyckad för de båda Västerviksbröderna Peter och Niklas. Peter heter Helgesson i efternamn och är lagledare för regerande svenska mästarlaget i speedway Västervik som på onsdagskvällen vann den inledande SM-semifinalen hemma mot Vetlanda med 56-40.

Niklas hette också Helgesson när han växte upp som en hockeytokig kille i Västervik. Efter att han gifte sig med Therese i Norbergs kyrka 1999 valde de att ta efternamnet Czarnecki för att hedra sin frus farfar Tadeusz som överlevt flera koncentrationsläger under andra världskriget.

- Ja, det blev verkligen en härlig kväll för både mig och Peter, säger Niklas när vi informerat honom om Västerviks seger. Och efter att han med ett mycket brett leende stormat in på presskonferensen sedan BIK tagit en riktig kämpaseger - 3-2 mot Oskarshamn.

- Speedway är stort i Västervik, säger Niklas. När jag är hemma försöker jag alltid gå till Ljungheden och titta. Jag har aldrig kört själv, däremot hjälpt Västerviks speedwaykillar med fystester. Medan Peter får ladda om för semifinalreturen där det ska avgöras vilket lag som Dackarna ska möta i finalen tar Niklas sikte på fredagskvällens bortamatch mot Almtuna:

- Efter den här sköna onsdagen ser jag mycket positivt på våra möjligheter då, säger Niklas. Som hoppas på play off-spel till kvalserien till elitserien för Bofors del. Och på SM-final, och nytt SM-guld, för storebrorsan.

onsdag 26 september 2007

IKO:s upphämtning blev inte värd någonting





IKO:s upphämtning blev inte värd någonting

SPORT Fjärde raka förlusten.
Mardrömmen fortsätter för IK Oskarshamn.
- Jagt lider med spelarna, sa tränaren Challe Franzén efter 2-3 mot Bofors.

De knappt 1 700 åskådarna i Arena Oskarshamn fick se en medioker hockeymatch där IK Oskarshamn förgäves hämtade ifatt 0-2 till 2-2.
- Årets tre skönaste poäng, jublade Boforstränaren Niklas Czarnecki på presskonferensen.
Sedan tillade han:
- Det är inte lätt att vinna i Oskarshamn.
I går behövde Karlskogalaget dock inte jobba allt för hårt för segern.

Sömnig inledning av IKO
Hemmaspelarna uppträdde synnerligen sömnigt i första perioden och bjöd sedan Czarneckis gäng på två mål i mittenperioden innan man vaknade till liv.
- Både 0-1 och 0-2 är sånt som inte får ske. Vi får inte ta utvisningar när vi har power play - och vi får inte släppa in mål i numerära överlägen, konstaterade Challe Franzén.
0-1-målet kom 6.15 in i andra perioden sedan Eetu Qvist och Chris Nybeck dragit på sig varsin utvisning när Bofors redan hade en spelare i utvisningsbåset. Med en sekund kvar av Nybecks utvisning kunde Nybrobekantingen Andreas Sundin helt fri vid bortre stolpen enkelt lyfta in pucken i mål.
Sex minuter senare fixade Fredrik Höggren 0-2 till Bofors - på ett friläge i IKO:s power play.
- Första perioden var väldigt tempofattig. Det kändes som att kunde vi bara höja oss lite i andra så skulle vi ta tag i matchen, vilket jag tycker att vi gjorde, sa Niklas Czarnecki.

Ny energi
Med tre minuter kvar av andra fick IKO ny energi när Tom Linder, snyggt framspelad av Alexander Johansson, tryckte in 1-2.
Och i tredje perioden hann publiken knappt bänka sig förrän Jimmie Svensson gjorde 2-2. På viljemanér tryckte han in en egen retur efter 18 sekunder.
I det läget var IKO helt klart på gång och hade även bud på 3-2 i ett efterföljande power play.
Men i stället kunde Bofors komma tillbaka och göra 2-3 med drygt 13 minuter kvar av matchen sedan Björn Kindahl lyft in en backhand i nättaket bakom en överrumplad Jonas Fransson.
- Han har ett jäkla flyt som får in den! Han slår en backhand som studsar på ett benskydd och in i mål, suckade Challe Franzén.
- Det sitter 22 fruktansvärt besvikna killar där nere nu. Vi vill verkligen komma på papperet i serien, det känns fruktansvärt hårt att vi inte gör det. Jag lider med spelarna. Jag tycker synd om dom som inte får ut det som finns inombords.
I morgon väntar ett stentufft derby borta mot Växjö Lakers för IKO.
- Vi måste nollställa igen och det känns jättejobbigt, inget snack om det. Men vi måste titta framåt och mot Växjö måste vi bara vinna, sa Franzén.

IKO ber om kommunalt lån

SPORT IK Oskarshamn har likviditetsproblem. Nu ansöker klubben om ett lån, eller kommunal borgen, på 1,5 miljoner kronor.
- Vi vill bedriva en seriös verksamhet, säger klubbchefen Dag Larsson.

I ett brev till kommunstyrelsen ansöker hockeyklubben om ett lån, alternativt en kommunal borgen i bank, på 1,5 miljoner kronor.
"Anledningen till vår lånebegäran är att vi behöver arbetsro för att kunna fokusera på att skapa en ekonomisk stabilitet i framtiden, i stället för att ständigt arbeta med den kortsiktiga likviditeten. Efter två ekonomiska misslyckade säsonger saknar vi i dagsläget likviditet för att kunna hantera vår kund/leverantörssituation, skatter och löner på ett acceptabelt sätt", skriver Dag Larsson.
Klubben vill betala kommersiell ränta på lånet och betala tillbaka det under en tioårsperiod.
- För att bedriva ishockey på den här nivån krävs det ju resurser och eftersom IK Oskarshamn haft ett par dåliga år bakom sig påverkar det självklart föreningens likviditet. Skatter och löner har alltid betalts, men tyvärr är det ett antal leverantörer som får vänta alldeles för länge på sina pengar och det är inte rimligt att det ska vara på det viset, säger Dag Larsson till Barometern-OT.

Läget är illa
- Vi vill ha likviditet så att vi kan vara en bra kund för våra leverantörer och därmed också kunna lägga energi på det som är väsentligt; att utveckla föreningen och ishockeyn i verksamheten. I dag får vi lägga för stor energi på vilka fakturor som vi ska betala och det tycker jag inte är tillfredsställande.
Är läget illa?
- Ja, likviditetsmässigt - men läget är inte illa på det sättet att vi riskerar konkurs eller något annat, det är inte det vi ser i kristallkulan. Men vi vill bedriva en seriös verksamhet och i en sådan betalar man sina fakturor på förfallodatumet, och det klarar vi inte i dag.

För små intäkter
Enligt Dag Larsson är intäkterna för små i förhållande till verksamheten.
- På sikt måste vi jobba för att skapa en framtida ekonomi. Vi är beroende av att öka våra intäkter, de intäkter som varit de två senaste åren räcker inte för att spela på den nivån vi gör i dag och bedriva den volym av ungdomsverksamhet som vi också gör.
Är det ekonomiska läget sämre än du trodde när du tillträdde som klubbchef i våras?
- Jag kan säga så här; vi har en balansräkning i balans, men likviditetssituationen är ansträngande. Självklart är det så att jag, sedan jag kom hit, gått igenom föreningens verksamhet och ekonomi på ett grundligt sätt och funnit att det finns en hel del att jobba med. Vi kan inte fortsätta prestera som vi gjort ekonomiskt, vi måste prestera bättre.
Vad händer om kommunen inte ställer upp?
- Jag vill ha en sund och bra verksamhet och vi hoppas på kommunens goda tillmötesgående. Det skulle vara en oerhört stor hjälp och göra vårt arbete enklare. Annars måste vi vidta andra åtgärder och risken är då att vi får börja skära i verksamheten, säger Dag Larsson.

"Göra rätt för oss"
- Som jag ser det behöver vi det här likviditetstillskottet och kommunen är den part som vi ser skulle kunna gå in och hjälpa oss utan att det kostar kommunen och skatte-
betalarna något. Vi vill göra rätt för oss och det är därför vi inte ansöker om något räntefritt lån

Han kände till krisen

SPORT Kommunalrådet Peter Wretlund (s) visste i förväg om IK Oskarshamns låneförfrågan. Men något lånebesked kan han inte ge än.
Läsarkommentarer

-Frågan har inte diskuterats i någon vidare krets. Det här ska hanteras som alla andra ärenden. Vi ska diskutera det i vår fullmäktigegrupp först innan vi kan ge besked, säger han i en kommentar.
Peter Wretlund tycker att den här förfrågan från IK Oskarshamns ledning är något annat än förra gången hockeyklubben bad kommunen om ekonomisk hjälp. Då handlade det om ett räntefritt lån. Nu vill IK Oskarshamn låna på marknadsmässiga villkor.
-Det är en helt annan sak, menar Peter Wretlund.

Wings pepper Rangers for 6-1 victory

DETROIT – The Red Wings scored two goals in each period on Tuesday, helping the home team cruise to a 6-1 victory over the New York Rangers at Joe Louis Arena.

Center Henrik Zetterberg scored twice for the Red Wings, who improved to 4-2-0 in the preseason. Zetterberg has scored four goals in the preseason. He also added assist on Pavel Datsyuk’s power-play goal in the second period that gave the Red Wings a 4-0 lead.

Johan Franzen gave the Red Wings a 1-0 lead just 28-seconds into the game, beating Rangers goalie Henrik Lundqvist, who made 12 stops on 19 shots.

Dominik Hasek made 18 stops for Detroit.

Defenseman Chris Chelios and center Tomas Kopecky also scored for the Wings.

The Wings built a 6-0 lead before the Rangers scored. Center Scott Gomez scored his first of the preseason for New York – a power-play tally -- with less than two-minutes left in regulation.

Defensively, the Red Wings were solid, limiting the Rangers to 19 shots and holding their opponent to 1-of-7 on the power play.

Newly acquired defenseman and Detroit native Brian Rafalski made his Red Wings’ debut, collecting an assist on Franzen’s first-period goal. Rafalski missed Detroit’s first five games with a hip flexor injury suffered in practice on September 19 in Grand Rapids.

tisdag 25 september 2007

Kindl, Ference among 17 players cut by Wings

DETROIT -- The Red Wings cut 17 players from the training camp roster. Nine players, including defensemen Jakub Kindl and veteran Brad Ference were assigned to the Grand Rapids Griffins, the Wings’ American Hockey League affiliate.

Ference is a former No. 1 draft pick of the Vancouver Canucks, who has played in parts of seven NHL season. Most recently, he played in five games with Calgary last season.

Eight others were released. As of today, the Red Wings' roster stands at 34 players.

Assigned to Grand Rapids (AHL)
Adam Berkhoel, G
Carl Corazzini,R
Mark Cullen, C
Brett Englehardt, R
Brad Ference, D
Randall Gelech, R
Jakub Kindl, D
Ryan Oulahen, L
Garrett Stafford, D

Released
Neil Clark, R
Jassen Cullimore, D
Jon Insana, D
Scott Jackson, D
Adam Keefe, R
Cleve Kinley, D
Jamie Tardif, R
Dominic Vicari, G

Inga Bobcats fans i Oskarshamn

Tjenare nån som vet om det går nån buss ?(till Oskarshamn

De tror ja inte, under matchen mot leksand togs de upp anmälningar till fredags matchen mot almtuna, så dessvärre fans de inge intresse om resa i morgon, men hoppas BOBCATS spelar som mot leksand så blir de seger i morgon

Vågar inte Bofors fansen åka till Oskarshamn
Tror de att det kommer bli förlust

måndag 24 september 2007

Olheden sänkte IK Oskarshamn

Olheden sänkte IK Oskarshamn

SPORT Släkten är värst.
När IK Oskarshamn i går åkte på sin tredje raka förlust så var det Oskarshamnssonen Rasmus Olheden som satte in nådastöten.
- Typiskt, säger IKO-tränaren Challe Franzén efter 1-4-förlusten mot Västerås.

Bild
Rasmus Olheden var den som definitivt sänkte IKO med sitt 4-1-mål i tom kasse med 44 sekunder kvar av matchen. Arkivfoto: Daniel Svensson

Läsarkommentarer
Blue arrow Kommentera artikel
Blue arrow Läs kommentarer (0 st.)
IKO åkte till Västerås med förhoppningen att ta säsongens första allsvenska poäng.
I stället blev det en ny, tung förlust.
- Vi krigar som djur för att skapa våra chanser och göra mål. Men pucken studsar inte vår väg, säger Challe Franzén.
Den förväntade Västeråsanstormningen i matchinledningen uteblev. Patrik Juhlins 1-0-projektil efter 8.18 kom närmast som en blixt från klar himmel.
Men IKO repade nytt mod och kunde inte helt orättvist kvittera till 1-1 med blott fem sekunder kvar av första perioden. En snabb spelvändning i power play där målvakten Jonas Fransson spelade upp pucken till Tom Linder som spelade vidare till målskytten Fredrik Jonsson.
1.57 in i andra perioden tog Västerås på nytt ledningen (Patrik Nilson).
- Ett riktigt flaxmål. Han stod med ryggen emot målet och slog en backhand mellan sina egna ben och på något sätt letade sig pucken in, suckar Franzén.

Brant uppförsbacke
Efter det fick Västerås ett visst grepp om spelet även om det var IKO som vann skotten i andra med 8-4.
- Inför sista försökte vi gjuta mod och ha kvar tålamodet. Tycker också att vi hade ett par-tre riktigt bra byten i början på perioden då vi skapade en hel del avslut.
Men i stället för en IKO-kvittering kunde Kim Sunna öka på Västerås ledning till 3-1 efter knappt åtta minuter.
- Då blev det en ganska brant uppförsbacke. Vi försökte ändå chansa och ta ut målvakten på slutet, säger Challe Franzén.
Men med 44 sekunder kvar av matchen släckte Rasmus Olheden definitivt hoppet för IKO när han lyfte in 4-1 i tom kasse.
- Olheden straffar sin hemmaklubb, så typiskt. Det var väl kul för honom, men det unnar jag honom inte. Skämt åsido - det känns på något sätt som vi är nära, men vi får inget gratis. Vi jobbar hårt, men vi måste jobba ännu hårdare.
Hur är stämningen i laget efter tre raka förluster?
- Klart att det känns tungt. Samtidigt har vi mött två av de tre förväntade topp tre-lagen. Vi har inte varit utspelade och det känns som att det finns ganska gott gry i gruppen. På onsdag (Bofors, hemma) är det dags att vi börjar vinna. Vi kommer att behöva allt stöd då. När det vänder kommer det att bli bra, då blir det rena ketchupeffekten.
Nicklas Jadeland blir av med sitt gips på onsdag och även Andreas Valdix är på väg tillbaka från sin skada och kan bli de injektioner IKO behöver.
- Dom ger ju energi och är som nyförvärv i det här läget, säger Franzén.

söndag 23 september 2007

Okej match räckte inte mot Västerås

Okej match räckte inte mot Västerås

IKO lyckades inte besegra Västerås. Arkivfoto: FotoMix
IK Oskarshamn gjorde återigen en helt okej match. Men det räckte inte mot tippade topplaget Västerås heller. - Det känns surt, säger IKO-tränaren Charles Franzén.

IKO står kvar på noll poäng efter tre spelade omgångar.
- Det känns surt eftersom vi borde tagit poäng i alla tre matcherna. Västerås är ett riktigt bra lag och det gäller att göra toppmatcher varje match, det finns inga enkla matcher i den här serien. Vi ska inte skämmas för vår insats men kan inte vara nöjda när vi inte vinner eller tar poäng. Nu har vi mött två förmodade topplag så det är egentligen matchen mot Huddinge som jag kan tycka är en plump, säger Challe Franzén.

Inledde bra
IKO inledde matchen mot Västerås på ett bra sätt. Patrik Juhlin pangade visserligen in 1-0 i krysset bakom Jonas Fransson men IKO spelade bra.
- Första är helt okej, vi går ut för att döda första 8-10 minuterna. Vi ska dämpa deras fart och det tycker jag vi lyckas med, säger Franzén.
IKO kvitterade med fem sekunder kvar av första perioden i ett snabbt upp spel som gick från Fransson i målet, via Tom Linder till Fredrik Jonsson som gjorde 1-1.
I andra perioden gick IKO ner sig något, men vann trots det skotten med 8-4. Patrik Nilson gav tidigt Västerås återigen ledningen.
- En konstigt mål där han får stå med ryggen mot mål och ändå slå in den. Andra än ändå återigen vår sämsta period i matchen. Vi drar på oss en del utvisningar och har ett par chanser som kunde varit hetare. De såg långsamma ut och vi borde ha åkt sönder dom, säger Franzén.

Het Jaensson-chans
IKO:s hetaste chans i mittakten svarade Fredric Jaensson för när han fri med Västeråsmålvakten Johan Thalberg, framspelad av Eetu Qvist, träffade stolpen.
Efter Västerås 3-1-mål i tredje perioden tappade IKO det mesta. Man chansade med att ta ut Fransson på slutet men det resulterade bara i att IKO-sonen Rasmus Olheden kunde fastställa 4-1.

"Jobba ännu hårdare"
På onsdag väntar Bofors på hemmaplan för IKO.
- Vi måste jobba ännu hårdare. Är vi på tå och allt stämmer ska vi vinna den matchen men inget är klart på förhand. Vi ska göra allt och gjuta mod i killarna. Vi måste ta tag i spelet och hitta mer energi och fart, säger IKO-tränare Challe Franzén.

MARTIN SVENSON
martin@ikoskarshamn.se


Västerås-IK Oskarshamn 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
1-0 (08.18) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt, Stefan Hellkvist)
1-1 (19.55) Fredrik Jonsson (Tom Linder, Jonas Fransson) spel 5-4
2-1 (21.57) Patrik Nilson (Rikars Ekström)
3-1 (47.38) Kim Sunna (Anton Hedman, Linus Morin)
4-1 (59.16) Rasmus Olheden, mål i tom kasse

Skott: 24-24 (9-6, 4-8, 11-10)
Utvisningar: Vik 7x2, IKO 7x2
Publik: 2 601
Domare: Henrik Ödsjö, Huddinge

Tredje raka segern för VIK


Foto: Jonas Bilberg
Tredje raka segern för VIK
(Uppdaterad 18:42) Tredje matchen, tredje segern.
VIK Hockey maler på i allsvenskan.
- En okej match, men vi har fortfarande mer att ge, säger tränarne Johan Tornberg till vlt.se efter 4-1 hemma mot Oskarshamn.


VIK-Oskarshamn 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)


Första perioden: 1-0 (8.18) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt, Stefan Hellqvist), 1-1 (19.55) Fredrik Jonsson (Tom Linder).

Andra perioden: 2-1 (1.57) Patrik Nilson (Rikard Ekström).

Tredje perioden: 3-1 (7.38) Kim Sunna (Anton Hedman), 4-1 (19.16) Rasmus Olheden.

Utvisningar, VIK: 6x2. Oskarshamn: 7x2.

Skotten: 24-24 (9-6, 4-8, 11-10).

Publik: 2 601.

VIK började matchen i ett högt tempo och tryckte tillbaka smålänningarna. Ledningsmålet efter 8.18 var en delikatess.

Henrik Nordfeldt och Stefan "Loppan" Hellqvist släppte pucken till Patrik Juhlin som prickade bortre krysset med ett direktskott.

- Kul för "Julle" och viktigt för oss. Det sätter präger på matchen, säger Johan Tornberg,

Oskarshamn arbetade sig in i matchen och kvitteringen var rättvis, men kom psykologiskt jobbigt för VIK - bara fem sekunder före pausen.

Även andra perioden rivstartade VIK. Det hade bara gått 1.57 när Patrik Nilson tryckte in 2-1.
- Jag vet inte hur han bär sig åt för att få in den pucken, säger Tornberg.

Några fler mål blev det inte mellanperioden, som präglades av lågt tempo och många utvisningar.

I tredje satsade Oskarshamn allt från start, men mitt i pressen - efter 7.38 - kontrade VIK och Kim Sunna kunde göra 3-1 till hemmalaget assisterad av ett annat nyförvärv, Anton Hedman.

4-1 gjorde förra Oskarshamnsspelaren Rasmus Olheden - hans första poäng för säsongen - i öppen kasse.
- Jätteskönt att göra mål och spräcka nollan i kolumnen, säger Olheden.

Vad tycker du om matchen annars?
- Inget glamourspel. Men det känns som att vi har kontroll på det. De håller mest till i hörnen, säger Olheden.

Johan Tornberg var nöjd med tredje raka segern, men besviken på lagets spel i numerät överläge.
- Fullständigt oacceptebelt. Vi åker och gömmer oss och tar avslut i fel lägen, konstaterar VIK-tränaren.

fredag 21 september 2007

Moore Support firar tio år

Moore Support firar tio år





2007-09-21 Under vecka 39 är det stort födelsedagskalas - supporterklubben Moore Support firar nämligen sitt tioårsjubileum!

Firandet börjar onsdag 26 september när IKO möter Bofors på hemmaplan. Moore Support är då matchsponsor och alla supporterklubbens medlemmar är välkomna på middag på Arena Oskarshamns VIP-avdelningen.
Man får då chansen att äta och dricka gott samtidigt som man får senaste nytt från IKO:s klubbchef Dag Larsson och tränaren Charles Franzén.
Middagen kostar 150 kronor per person (barnportion 100 kronor) och då ingår mat, en dricka (starköl...

Hank uses playoff experience as springboard

DETROIT – As the Red Wings prepared for Thursday night’s preseason home opener against Minnesota, center Henrik Zetterberg assessed the state of the team with 13 days before the October 3 season-opener.

For Zetterberg, the disappointing exit from last season’s Western Conference finals was a learning experience for the younger players, who will be called upon this season to assume leadership roles.

Coach Mike Babcock intends to evaluate the remaining players in camp, and soon will make his final roster-decisions.
“Me and Pavel (Datsyuk) have had a good opportunity to play with the veteran guys for a few years,” said Zetterberg, who missed the last 19 games of the regular-season with lower back pain. “And naturally some guys switch teams or (retire), so you have to be there to do your best to take over the job.

“I think it was a great experience for a lot of the guys, especially for me, going pretty deep into the playoffs. I think that will help me going into this year and into the playoffs.”

The Red Wings host the Wild at Joe Louis Arena tonight at 7:30. Detroit opens the season at home against the defending Stanley Cup champion Anaheim Ducks on Oct. 3.

As for other younger guys like defenseman Brett Lebda and forwards Jiri Hudler and Tomas Kopecky, their ice-time will be related to their on-ice contributions.

“They are going to get their chances to play even more this year,” Zetterberg said. “So far, everybody looks good and looks like they were training over the summer. We need them and they have to play good for us, otherwise we’re not going to make it.”

The off-season departures of Todd Bertuzzi, Robert Lang and Kyle Calder have created opportunities for many of the younger players in camp this week. As for evaluating the remaining players in camp, coach Mike Babcock is approaching the preseason games with an “I’m going to watch just like you” view.

The four forward lines for the regular-season will have a different look to them form a season ago. Gone will be a line consisting of Zetterberg and Datsyuk. Each will now center a line. Zetterberg will skate between Mikael Samuelsson and Hudler, while Datsyuk will center Tomas Holmstrom and Johan Franzen.

Dan Cleary will center the third line with Valtteri Filppula and Kris Draper, and Kopecky will center a fourth line between Kirk Maltby and Dallas Drake, who resigned with Detroit as a free agent this summer. Drake played for the Red Wings from 1992-94 before he was traded to Winnipeg by coach Scotty Bowman.

The name of the game for Babcock’s way of doing things is based on productivity and a tenacious work ethic. The philosophy sits well with players.

“We know his style of play and we play hard,” Zetterberg said. “That’s the way we like to play too. If you play good, you’ll play and if you don’t play good you’re not going to play that much. It doesn’t matter who you are and I think that’s a really good thing, especially with a veteran team.

“He gets on me when I do something wrong, so it keeps you sharp. Some times you get mad, but that’s the way of the game.””

Läck gäckade uddlöst IKO

SPORT IK Oskarshamn gjorde mycket rätt i hemmapremiären mot Leksand.
Men man gjorde inte det viktigaste - mål.
- Vi skulle haft mer trafik framför deras målvakt, säger IKO-tränaren Challe Franzén efter 0-3-förlusten.


De drygt 2 500 åskådarna i Arena Oskarshamn fick se IK Oskarshamn stå upp bra mot elitseriesatsande Leksand.
Men trots jämna 30-32 i skottstatistik så var aldrig Leksand riktigt illa ute. Efter Juha Linds lite turliga styrning till 1-0 i slutet av första perioden kändes det som att dalkarlarna kopplade ett järngrepp om matchen.
IKO spelade frejdigt, men hade svårt att komma till riktigt klara avslut.
Och när Mikael Karlberg slog in 2-0 efter drygt halva matchen blev uppförsbacken ännu brantare för hemmaspelarna.
Som dock gjorde ett ordentligt försök att ta sig ikapp i tredje perioden.
Men trots hela 15-8 i skott och några riktiga jättechanser i slutperioden lyckades IKO inte göra mål på Leksands storspelande målvakt Eddie Läck.
Närmast att överlista 19-åringen var Andreas Lundin med ett klockrent stolpskott och Alexander Johansson med ett friläge.

"Den förväntade"
- Matchbilden blev den förväntade. Jag hade på känn att Oskarshamn skulle ligga på och köra i början, men jag tycker att vi kontrollerade det ganska bra fram till halva tredje perioden då vi började dra på oss utvisningar, säger Leksandstränaren Tomas Kempe.
Redan fyra minuter före slutet plockade Challe Franzén ut målvakten i samband med en Leksandsutvisning på IKO-bekantingen Johan Hägglund.
Men chansningen höll inte.
55 sekunder före slutsignalen dödade Gabriel Karlsson definitivt matchen när han lyfte in 0-3-pucken i tom kasse.

"En bra match"
Challe Franzén tog den knappa förlusten med fattning.
- Det är inte så att jag sitter och skäms över att vi förlorar med 3-0 mot Leksand. Jag tycker killarna gör en bra match. Naturligtvis är jag inte nöjd med att vi förlorar, men vi förlorar mot ett bra lag, absolut, säger han.
Problemet i går, liksom i söndags mot Huddinge (1-2), var att IKO-spelarna var uddlösa i avslutningarna.
- Vi kommer inte riktigt in. Vi kämpar, jobbar hårt och skapar lägen - men trycker inte dit dem, konstaterar Franzén.
- Vi skulle haft mer trafik framför Läck och gett honom mer problem.
- Visst, dom försvarar sig bra men vi måste kanske vara lite vassare och bryta in mer.
Efter två omgångar är IK Oskarshamn fortfarande poänglöst.
l Favorittippade Malmö vann med 5-3 mot Nyköping.
Västerås vann på onsdagskvällen mot Huddinge med 4-2 och har därmed två raka segrar. Björklöven, som säkert också vill blanda sig i, fick 4-1 med sig från mötet mot Sundsvall.
Övriga matcher: Växjö-Hammarby 7-5, Borås-Rögle 2-3 (efter förlängning), Nybro-Almtuna 6-2, AIK-Bofors 6-4.

onsdag 19 september 2007

IKO fick inte hål på försvarstätt Leksand men spelet bådar gott

IKO fick inte hål på försvarstätt Leksand men spelet bådar gott

Leksand firar mål medan bland andra Eetu Qvist i IKO deppar. Foto: FotoMix
Att Leksand skulle vara riktigt giftiga den här säsongen är det nog inte många som tvivlat på och stundtals visade de upp en bländande hockey när de mötte IK Oskarshamn på onsdagskvällen. Resultatet skrevs till 0-3 (0-1, 0-1, 0-1) men det skall också sägas att IKO bjöd till riktigt ordentligt denna kväll och om man haft det minsta flyt så hade man mycket väl kunnat få med sig en pinne.

IKO visade upp ett bra och gediget försvarsspel och de båda första målen kom till när Leksand hade powerplay. Leksands båda skjutglada forwards Jan Huokko och Mikael Karlberg fick inte riktigt möjlighet att gå in i slottet och lossa sina bössor strax innanför blålinjen. Att det skulle bli en fartfylld match märktes direkt efter första tekningen och lite till mans funderade man om IKO skulle orka hålla tempot och fokuseringen under tre perioder – vilket man gjorde. Det var först när Robin Gartner blev utvisad som Leksand fick hål på Jonas Fransson i IKO-buren. Det var på en tilltrasslad situation framför kassen som pucken plötsligt studsade lite olyckligt och smet in vid vänstra stolpen.
- Lite olyckligt för oss men det är inte mycket att säga om, kommenterade IKO-tränaren Challe Franzén efter matchen.

Målkalabalik
Den andra perioden blev i stort sett den första lik men IKO fick lite flera chanser då Leksand drabbades av några utvisningar. Ett stolpskott som mycket väl hade kunnat resultera men Eddie Läck i Leksandskassen kom undan med blotta förskräckelsen. Så fick IKO Chris Nybeck utvisad och då var Mikael Karlberg framme och petade in pucken bakom Fransson. Det var också en tilltrasslad situation framför mål som resulterade och många ville ha det till att Karlberg stod inne i målgården.
- Jag förutsätter att domaren och hans linjemän bedömde situationen rätt, kommenterade Challe Franzén efteråt.

Tog ut målvakten
I sista perioden satsade IKO friskt framåt och kunde ligga på rätt bra när Leksand drog på sig en del utvisningar. Bland annat spelade IKO fem mot tre under en period men fick trots detta inte hål på Leksandsmuren. Man måste berömma Leksand för spelet i boxplay som man behärskade riktigt bra.
När det var knappt fyra minuter kvar tog Challe ut Jonas Fransson och man kunde på så sätt spela sex mot fem och en stund också sex mot fyra. Inget hjälpte dock utan med knappt en minut kvar av matchen fiskade Gabriel Karlsson upp pucken och kunde sätta det tredje målet i tom kasse.

Mera trafik framför kassen
- Naturligtvis är jag inte nöjd utan hade hoppats att vi skulle kunna få en pinne med oss till nästa match, menade Challe Franzén.
Han såg dock inte riktigt lika bister ut som efter matchen mot Huddinge i söndags.
- Det måste till mera trafik framför målvakten för att jag skall vara riktigt nöjd. Det var bättre i dag än tidigare men det är något som vi måste fokusera på framöver. Det är å andra sidan bra att vi får en match av den här digniteten redan inledningsvis och det var härligt att höra och se publiken i kväll. Leksand var duktiga att stänga ytorna för oss.
Leksands tränare Tomas Kempe var naturligtvis nöjd med att få tre poäng i bagaget med sig hem.
- Jag tycker vi hade bra kontroll på spelet i de två första perioderna och det var först i sista som vi drog på oss en del utvisningar och där vi fick ligga mest på försvar, menade Tomas Kempe.
En reflektion så här avslutningsvis är frågan hur bra Leksand kommer att bli när de får in ytterligare sex spelare efter den tolfte oktober. De kommer definitivt att ha alla möjligheter att ta sig tillbaka till elitserien och för IKO:s del bådar kvällens spel gott inför söndagsmötet borta mot Västerås. Spelar IKO som man gjorde mot Leksand finns alla möjligheter att ta poäng.

PER-ERIC WRETLING
pereric@ikoskarshamn.se

Fler bilder från matchen kommer senare på FotoMix.nu.

IK Oskarshamn-Leksand 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
0-1 (17.15) Juha Lind (Jonas Elofsson)
0-2 (32.29) Mikael Karlberg (Morten Green, Jesper Ollas)
0-3 (59.05) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Juha Lind) Mål i tom kasse.

Skott: 30-32 (7-11, 8-13, 15-8)
Utvisningar: IKO 6x2, Leksand 9x2
Publik: 2505
Domare: Morgan Johansson, Ljungby

IKO-målvakt hoppfull trots förlust

Bild
Foto: Roger Carlsson

IKO-målvakt hoppfull trots förlust

SPORT IK Oskarshamn förlorade hemmapremiären mot Leksand med 3–0.
– Men det här var ett stort steg i rätt riktning, säger målvakten Jonas Fransson.

Så länge båda lagen var fem spelare på isen hängde IKO med bra inför 2 505 åskådare i Arena Oskarshamn. Värre var det när Leksand fick spela power play. 1–0 styrde stjärnfinnen Juha Lind in i slutet av första perioden och i mitten av andra ökade Mikael Karlberg på till 2–0. Båda gångerna satt det IKO-spelare på botbänken.
I tredje perioden flyttade IK Oskarshamn upp spelet och skapade en hel del giftiga lägen. Andreas Lundin sköt i stolpen och Alexander Johansson och Daniel Åhsberg brände varsitt jätteläge.
Med fyra minuter kvar tog IKO ut målvakten och skapade en bra press. Men i stället var det Leksand som med en minut kvar kunde punktera i öppen kasse genom Gabriel Karlsson.
IKO-målvakten Jonas Fransson var en av isens bästa spelare och tyckte att Leksandsmatchen var ett stort steg i rätt riktning jämfört med premiären.
– Absolut. Fortsätter vi spela så här så kan det bli riktigt roligt framöver




Bild
Foto: Roger Carlsson


Bild
Bild


Bild

IK Oskarshamn tillfälliga kläder

Hemmapremiär i tillfälligt ställ

IKO:s klubbchgf Dag Larsson visar upp den tillfälliga tröjan laget spelar i framöver.
Ikväll spelar IK Oskarshamn hemmapremiär i HockeyAllsvenskan mot Leksand. Och man gör det i ett tillfälligt matchställ.

Det ordinarie stället har blivit försenat och därför gör IKO entré i en tillfällig tröja ikväll. Tröjan är likadan i modellen som den IKO använde första säsongen i allsvenskan 1999/2000, vilket är extra kul.

Den ordinarie tröjan, som IKO kommer börja använda i oktober, tar oss ännu längre bak i tiden och där har vi fått inspiration från IK 70-tiden.

Välkomna till Arena Oskarshamn ikväll!

Leksand i väntan på sina utländska stjärnor

SPORT Leksand körde över AIK i den allsvenska premiären med 7-3 - utan sex av sina utländska stjärnor.
- Vi lever i olika världar, så är det ju, säger IKO-tränaren Challe Franzén.
Läsarkommentarer

I kväll gästar klassiska Leksand Arena Oskarshamn. Men man gör det utan delar av sitt stjärngarnityr.
Fyra utländska spelare - NHL-legendaren Ed Belfour, tjeckerna Libor Procházka och Roman Vopat samt slovaken Robert Petrovicky - har ännu inte anslutit till truppen (de har artistkontrakt och anländer 12 oktober).
Dessutom går två importer skadade, finländaren Niko Mikkola och fransmannen Pierre-Edouard Bellemare.
Trots avsaknaden av de sex tänkta stöttepelarna besegrade Leksand AIK med klara 7-3 i premiären i måndags.
Det säger en hel del om vilken bredd dalkarlarna har på sin trupp.
- Tycker att vi gjorde en godkänd insats i premiären, säger Leksandstränaren Tomas Kempe när OT når honom i bussen på väg till Oskarshamn.
Hur ser du på att ni får starta säsongen utan era artistspelare?
- Upplägget var väl tänkt så redan från början, att vi skulle ge yngre spelare och en del som fick magert med istid förra säsongen chansen att visa upp sig. Vi koncentrar oss på det som är nu och vi har många viktiga matcher fram till den 12 oktober.
En av ungtupparna som fått chansen i de utländska stjärnornas frånvaro är Kalmarsonen Mike Rådde som flyttades upp i a-truppen inför årets säsong och som gjorde allsvensk debut i AIK-matchen.

Rådde stabil
19-åringen bildade backpar med Tomi Pettinen i förstafemman och löste sina uppgifter väl.
- Mike har varit stabil hela säsongen. Han tar för sig på ett bra sätt och spelar moget. Han är bra på att läsa spelet, en duktig passningsspelare och bra tekniskt, säger Tomas Kempe.
Vilka chanser har han till fortsatt speltid när truppen är komplett?
- Minst lika stora som de andra, han har goda chanser, svarar Kempe.
IKO-tränaren Challe Franzén tycker inte att Leksand står och faller med sina sex utländska stjärnor som inte finns med på isen i kväll.
- Vi lever i olika världar, så är det ju. Om ena laget har sex gånger mer i lönebudget, då är det klart att de kan ha en bredare trupp. Dessutom har de ett juniorlag som spelar i super elit. De är bra vare sig de har de där sex spelarna med eller inte, säger Franzén.
Men känns det som att ni har ett bättre läge att slå Leksand nu än senare på säsongen?
- Ah, det vet jag inte. Vi tittar inte längre fram än en match i taget. Vi ska göra vad vi kan för att vara så obekväma som möjligt och inte bjuda Leksand på något. Målsättningen är alltid att vinna.

måndag 17 september 2007

Persistence pays for camp's manager

Ken Holland with Pete Correia
TRAVESE CITY, Mich.
– Just ask Pete Correia if persistence pays.

A banker by trade, Correia wasn’t satisfied when the Red Wings weren’t interested in hosting their annual week-long training camp in the picturesque beauty of northwestern Michigan.
“I had been begging for about five years and had always been turned down,” Correia said.

Then came the break that Correia needed: Ken Holland was elevated to general manager in the Red Wings’ organization in July 1997.

Correia, who hadn’t meet Holland prior to then, asked for a meeting with the new GM, and presented his case for Hockeytown North.

“He had to tell me what he was wearing for when I picked him up from the airport,” Correia said. “I knew he was a brand-new GM and I told him, ‘The first thing you’ll do is training camp. I also know that you don’t know a thing about us. You’re taking a heck of a chance if you do this, because if this bombs, they’re going to say how in the hell is Ken Holland.’ So I promised him that we wouldn’t embarrass him and that we would make him proud. That was a big chance for him.”

It was a chance that has paid-off for Correia, the Red Wings and their fans, as well as the Traverse City community.

This month marks 10 years that the Wings have held camp here. They also just completed 10-straight years for the Prospects Tournament at Centre ICE Arena, which is arguably one of the nicest community rinks in North America.

“The other NHL teams that come up to the prospects camp -- we had seven teams last week -- can not believe how efficient, how well-run, how organized camp is,” Holland said.

It’s a tribute to Correia’s organizational skills and those of the 180-plus volunteers that help make the Prospects Tournament and Wings’ camp such huge successes.

In 1982, Correia helped establish a grassroots organization called ICE -- which stands for
Centre ICE
Involved Citizens Enterprises – that raised funds to build the first rink of its kind in this area. He took a few years off from his banking job to oversee the construction of Centre ICE, now home to two sheets of ice with a breezeway that connects the two surfaces. It’s ideal for training camp purposes when coaches want to break-up into groups and utilize both surfaces.

The rink opened in 1997 and hosted the Wings for the first time just three months after they swept Philadelphia in the Stanley Cup finals.

“The first two years we didn’t know what we were do, so we used 600 volunteers to manage it,” said Correia, who has been the camp's site manager for all 10 years. “We’re down to about 180 now and we feel that we’re much more efficient; you learn each year. Now we’ve been going for 10 years, and we’re having a great time with it.”

The Wings have never had a problem selling-out the six-day event, which includes a golf tournament and dinner held on the eve of each training camp at Grand Traverse Resort.
The volunteers operate everything from concessions and tickets to merchandise sales to transportation for the players from the hotel to the rink, which holds 1,800 fans comfortably.

“It would be a major undertaking, obviously, to try and have training camp outside of Detroit and think we’re going to run it,” Holland said. “You need someone to run it, and Pete has volunteer. He has Traverse Motors vehicles and we have shuttle service for the players and he has people all around the rink. So for us over the past 10 years, it’s been an unbelievable experience for our players. The two sheets of ice are nice that we can slide over from one sheet to another, but ultimately, the people here that roll out the red carpet is what makes this such an enjoyable week.”

Centre ICE
When the Red Wings aren’t in town, Centre ICE is home to the Traverse City North Stars, a member of the North American Hockey League, and three high school teams. So this one week in September gives a huge economic boost to the region.

“We run about 300,000 people a year through the facility through its use,” Correia said. “But with the camp, we have people that camp-out for two days to get training camp tickets. They get so geeked up, it’s terrific. Last year, we had people from 38 states and Canada here to see the Wings practice. It’s been very exciting.

“A couple of years ago when we didn’t have the main camp when the CBA was going on with the lockout, I did a quick calculation. It was an impact of about $3.5 million. That was three years ago, and now we’re probably pushing that $4 million mark. For a 10-11 day period, that’s not all bad.”

The Wings and ICE have been a tremendous partnership, once that Correia and Holland hope will last another 10 years.

“It works for us and I think Ken likes that,” Correia said. “He’s still the driver. You might say that I run the camp, but in all seriousness, Ken and I walk through and see what we’ll do different. I always bounce things off of him.

“My favorite thing about Ken is that when he says he’s going to do something, he does it. I’m the same way, so we have a good relationship.”

Noll poäng och premiär i moll

Noll poäng och premiär i moll

Charles Franzén sammanfattar sina känslor efter matchen och i bakgrunden lyssnar klubbchefen Dag Larsson. Foto: Conny Holmström
IK Oskarshamn fick sämsta tänkbara start på HockeyAllsvenskan. - Jag är besviken och förbannad, sammanfattar IKO-tränaren Charles Franzén sina känslor efter 1-2-torsken borta mot Huddinge.

IKO gjorde en riktigt bra period i premiären i Björkängshallen – och det var den första. Bortalaget spelade med bra fart och det dröjde inte länge förrän IKO tog ledningen. Redan efter drygt tre minuter spel trampade Eetu Qvist in framför Huddingemålet och på den efterföljande returen höll sig Fredrik Jonsson framme och stötte in 0-1 (Fredric Jaensson noterades dock officiellt för målet). Kedjan med just Qvist och Jonsson tillsammans med Fredric Jaensson var den genomgående bästa i IKO.

Stolpskott
Ytterligare ett eller ett par strutar bakom Huddingekeepern hade inte varit orättvist och det var heller inte långt borta. Tre minuter efter ledningsmålet skrinnade Alexander Bergström och Patrik Rönnqvist till sig ett två mot ett-läge där Bergström avslutade med ett rungande stolpskott.
- Vi gör en bra förstaperiod med gör tyvärr ett misstag och då blir det 1-1, säger Challe Franzén.
Misstaget IKO-tränaren pratar om kom efter drygt 14 minuter i inledningsperioden. IKO missade i markeringen och helt fri med Jonas Fransson avslutade Huddinges Victor Ahlström med att sätta 1-1 mellan benen på IKO-keepern.

IKO tappade matchen
Det var i andra perioden IKO tappade matchen. Man blev stillastående och fick en rejäl kalldusch direkt i mittakten. Ola Svanberg åkte tidigt på en utvisning och efter bara 15 sekunder i numerärt överläge skickade Peter Danielsson iväg en isare som inte såg helt otagbar ut för Jonas Fransson.
- I andra kommer vi undan med blotta förskräckelsen med ett mål i baken, säger Franzén.
IKO spottade upp sig i tredje men avsluten var inte tillräckligt heta för att överlista en het Pontus Sjögren.
- Vi gjuter nytt mod och försöker samla kraft inför tredje men kommer inte riktigt in på mål utan fastnar i hörnen, säger Franzén.
Känslorna blev heta på slutet när Andreas Jungbeck fick en klubba i trakten av ena ögat och tvingades sy. Solklar utvisning tyckte man från IKO-håll men domarna missade helt situationen.
- Visst hade det blivit ett annat läge om vi fått med oss den situationen men vi förlorar inte matchen där utan i andra perioden. Jag är besviken och förbannad, säger Challe Franzén.

Huddinge-IKO
Andreas Jungbeck fick en klubba under ögat, syddes - och fortsatte spela!
Två tuffa matcher
IKO står alltså på noll poäng efter första omgången och nu väntar två tuffa matcher: Leksand hemma på onsdag och Västerås borta på söndag.
- Det blir nya utmaningar men de måste ha en bra dag för att slå oss, det räcker inte att bara ställa ut skridskorna. Men vi måste behålla skärpan i 60 minuter, det kanske är en klyscha men vi måste verkligen vara med bättre, säger Andreas Jungbeck efter matchen.
IKO-tränaren Challe Franzén plockade också fram en gammal beprövad klyscha.
- Vi måste ta en match i taget och kan inte titta längre fram än så. Varje match är unik och nu ska vi lura Leksand, säger Franzén.

MARTIN SVENSON
martin@ikoskarshamn.se

Huddinge-IK Oskarshamn 1-2 (1-1, 1-0, 0-0)
0-1 (03.05) Fredric Jaensson (Eetu Qvist, Andreas Jungbeck)
1-1 (14.12) Victor Ahlström (Oskar Ahlström, Daniel Karlunden)
2-1 (20.44) Peter Danielsson

Skott: 21-22 (7-9, 10-5, 4-8)
Utvisningar: Huddinge 7x2+1x10, IKO 7x2
Publik: 477.
Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla

Tung premiärförlust för IKO

Tung premiärförlust för IKO

SPORT IK Oskarshamn fick en mardrömsstart på säsongen.
Bottentippade Huddinge vann med 2-1.
- Huddinge spelar strikt och slår sarg ut, det kanske vi också borde göra, säger IKO-centern Andreas Lundin självkritiskt.

Bild
Fredrik Jonsson "skridskoar" in 1-0 till IKO redan efter tre minuter.
Pontus Sjögren i Huddingemålet gjorde en höjdarmatch i premiären. Här är det IKO:s bäste spelare, Eetu Qvist, som oroar.
Foto: Daniel Svensson


Bild
Lundin hade svårt att hitta ord efter premiärförlusten.
Två stygn för Lungbeck.
Foto: Daniel Svensson




Trots en drömstart på premiärmatchen - Fredrik Jonsson stoppsladdade in 1-0 redan efter tre minuter (fast Fredric Jaensson fick målet officiellt) - så blev det en mardrömsstart på säsongen för IK Oskarshamn.
Huddinge vände och vann, inte oförtjänt, i den uppfräschade ladan i Stockholms södra utkanter.
- Första perioden gör vi det ganska bra, vi borde haft både 2-0 och 3-0 och stängt matchen där, säger IKO-tränaren Challe Franzén.
Men ett misstag - ett misslyckat byte - gav Victor Ahlström ett friläge och han prickade in kvitteringen mellan benen på Jonas Fransson med ett inte alltför märkvärdigt skott.
Efter kvitteringen var det ombytta roller. Huddinge växte, vågade och förde spelet, medan IKO "blev långt" och hade svårt att få till något ordnat spel.

Mål efter 44 sekunder
- Det vände när de gjorde sitt första mål. Vi tappade spelet, började jaga och de fick matchen dit de ville, säger centern Andreas Lundin.
Det matchavgörande målet kom redan efter 44 sekunder i andra perioden. Ola Svanberg satt utvisad och pigge Peter Danielsson promenerade ostörd in från vänsterkanten och satte pucken i Jonas Franssons bortre hörn.
- Vi sjunker, blir stillastående och slutar åka skridskor. Det kändes som att vi blev rädda att förlora, säger Charles Franzén, som fick se sitt manskap rycka upp sig i tredje och skapa en del chanser.
- Jag tycker vi gjuter mod och gör ett kraftigt försök. Vi har inte riktigt självförtroendet för att lyckas bryta in framför mål.
De två vassaste kvitteringschanserna hade Fredrik Jonsson (fri i slottet) och Alexander Johansson (slagskott tio sekunder före slutet som rensades på målinjen).

Kalabalik
I slutet blev det lite kalabalik när domaren, Mikael Lindqvist, missade att Andreas Jungbeck fick en klubba i ansiktet och började blöda. Efter matchen tillbringade Challe Franzén en lång stund i domarrummet.
- Jag ifrågasatte varför han inte tog 2+2 på Huddingespelaren.
Andreas Lundin har lite svårt att sammanfatta känslorna bara några minuter efter premiären.
- Man skulle behöva låta det sjunka in lite, men det är som det är. Vad ska man göra? Det är 44 matcher kvar.
Varför har ni så svårt att skapa klara chanser?
- Ja, du... Jag vet inte. Vi är väldigt duktiga på att hålla puck i hörnen, men där gör man inga mål.
Lundin tillhörde plusvarianterna i IKO, där Eetu Qvist var allra bäst. Finländaren låg bakom målet och briljerade med läckert passningsspel. På minussidan fanns de tre elitserielånen. Jonas Fransson imponerade föga och borde absolut tagit 1-2-pucken, Martin Laumann Ylven rörde knappt pucken på hela matchen trots mycket speltid och Ola Svanberg uppträdde fortsatt nonchalant. Det upphaussade HV-lånet drog bland annat på sig inte mindre än tre utvisningar.
På den tredje avgjorde Huddinge matchen.

söndag 16 september 2007

Bra start för Huddinge

Huddinge fick en bra start på den allsvenska hockeysäsongen. Det blev en 2-1-seger mot Oskarshamn hemma i Björkängshallen.
- Det var jätteskönt att få börja med en vinst, sa tränaren Tomas "Mini" Berg.



Det började rejält darrigt för Huddinge. Matchuret hade knappt passerat tre minuter när Oskarshamns Fredric Jaensson styrde pucken i mål.

Det var visserligen ett något tursamt ledningsmål men strax efteråt var gästerna bara ett stolpskott från att öka på till 2-0. I stället kunde Huddinge skaka av sig den värsta premiärnervositeten och kvittera sedan Victor Ahlström placerat pucken mellan benskydden på Oskarshamnsmålvakten Jonas Fransson

Huddinge, som har tappat sina forwardsstjärnor Dick Axelsson och Linus Klasen sedan förra säsongen, stod upp bra mot Oskarshamn fysiska hockey. 2-1 kom i spel fem mot fyra, säkert inprickat av Peter Danielsson. Annars handlade det mest om numerärt underläge för hemmalaget som fick ihop till hela 24 utvisningsminuter
- Det är för mycket, men killarna var lite för heta i dag. Det blir lätt för mycket ungdomlig entusiasm ibland, sa "Mini" Berg.

I slutperioden jagade
Oskarhamn en kvittering men Pontus Sjögren i Huddingekassen hade spikat igen.
- Pontus var fantastiskt. Det är bara att tacka och bocka för hans insats. Dessutom hade han jättebra hjälp av backarna.

Huddinge kvalade sig kvar i allsvenskan i fjol och har tippats som bottenlag även denna säsong. Men kanske har Berg och den andre tränaren Gustav Ström fått till en riktigt bra mix av ungt och rutinerat.
- Eftersom det är så många nya spelare har vi verkligen jobbat på att få ihop ett lag där alla kämpar för varandra. Därför var det så roligt att det lyckades idag, sa "Mini" Berg.