onsdag 10 oktober 2007

Västerås vann enkelt mot Nybro - IKO avgjorde i öppen kasse

SPORT 4-1-seger mot tippade topplaget Björklöven. IKO visar att man är inne i en framgångsvåg efter fjärde raka segern och första trepoängaren på hemmais.
För många misstag i egna zonen fällde Nybro Vikings när Västerås delade ut en praktsmäll och vann med 2-7 i Victoriahallen.

Blue arrow Läs kommentarer (0 st.)
IK OSKARSHAMN - BJÖRKLÖVEN 4-1 (1-0) (1-0) (2-1)
Första perioden:
• IKO leder med 1-0 över Björklöven efter den första perioden. Målet kom i power play efter 10.14 på ett skott från Daniel Åhsberg. Oskarshamn har sett taggade ut och visat upp mycket kampvilja.
Skotten efter första perioden var 5-11 i Björklövens favör, mycket på grund av en dubbelutvisning för IKO.

Andra perioden:
• 2-0 till IKO. I numerärt underläge gör Daniel Åhsberg sitt och Oskarshamns andra mål för kvällen. Tid 24.27.
• 2-0-målet av Daniel Åhsberg var en snygg sak. Han fick en bjudning av en Björklövenback i mittzon och hade öppen gata fram till Björklövenkassen. Annars fortsätter IKO att spela riktigt bra under andra perioden och är närmare 3-0 än vad Björklöven är 1-2. Oskarshamn visar ett stort självförtroende i matchen och jobbar som ett lag och offrar sig för varandra. Björklöventränaren (förre IKO-tränaren) Joakim Fagervall kände sig till och med tvungen att ta en time out for att samla ihop laget under andra peioden.
Sportens Jan Brunby tror på IKO-seger inför tredje perioden.
- Det känns som om de ska hålla undan, men visst två mål är inte mycket i hockey.

Tredje perioden:
• 2-1. Bjöklöven reducerar efter 51.45 och helt plötsligt är det match igen. Reduceringen slås in av Mattias Hellström när IKO är en man mindre på isen.
• 3-1. 16.36 på matchuret och Eetu Qvist sticker fram klubban och stöter in pucken efter en läcker passning från matchens IKO-lirare, Daniel Åhsberg. Det känns som om matchen är avgjord nu.
• 4-1. Spiken i kistan. Nu är det klart. 17.58 på klockan och Andreas Lundin slår in pucken i öppen kasse efter det att Björklöven chansar genom att ta ut målvakten. 1766 på läktaren jublar.
• 4-1 mot tippade topplaget Björklöven innebär den första trepoängaren på hemmais och den fjärde raka segern för IK Oskarshamn, som just nu rider på en våg av gott självförtroende. Matchen blir onödigt spännande när Björklöven reducerar i powerplay till 2-1. Strax därefter tar IKO time out och sedan lyckas man behålla sitt stabila spel. Segern är rättvis och IKO spelar stabilt och säkert.
- Laget spelar med ett helt nytt självförtroende jämfört med för ett par veckor sedan, säger Barometern-OT:s sportreporter Jan Brunby på plats i Oskarshamn.

NYBRO VIKINGS - VÄSTERÅS 2-7 (0-2) (1-3) (1-2)
• Västerås gjorde 0-1 genom Marcus Söderkvist i powerplay efter 4.11. Tio minuter senare var det dags igen. Sebastian Meijer smällde in 0-2 i ett nytt power play. Nybro fick gå till periodpaus med 0-2-underläge.

• 0-3. Andra perioden började inte bra för Nybro. Efter 21.17 slog Sebastian Meijer till igen och gjorde 0-3 till Västerås.
• 0-4. Nu rasar siffrorna iväg. Patrik Berglund (29.34) gör 0-4 i powerplay.
• 1-4. Mike Erickson reducerar för Nybro efter 36.28.
• 1-5. I slutet av andra perioden utökar Västerås sin ledning igen, genom Patrik Juhlin i ett powerplay. Tid 37.37.
• Nybro går till andra periodpausen med 1-5 i baken, men trots de mindre smickrande siffrorna har inte Västerås dominerat i samma utsträckning. Efter två spelade perioder leder Nybro skottstatistiken med 19-10.
Västerås fick matchen dit de ville från början med två mål i powerplay i första perioden och sedan ett snabbt direkt i andra perioden. Efter det har Nybro börjat jaga.
- Det är helt över för Nybros del, säger sportchefen Jörgen Ström från Victoriahallen i Nybro.
- I tredje perioden handlar det bara om att återupprätta någon slags heder och se till att siffrorna inte rinner iväg.

• 2-5. Nybro får en skön öppning på tredje perioden och gör mål efter 42.37 genom Andreas Elofsson.
• 2-6. När klockan står på 49.00 svarar Västerås genom Kalle Olsson och gör 2-6.
• 2-7. Västerås gör ännu ett powerplaymål efter 51.19. Andreas Lindh är målgöraren. Fem av Västerås sju mål har kommit i powerplay.
• Det blir till slut en enkel resa för Västerås. Laget utnyttjar Nybros numerära underlägen och gör fem av sina sju mål just i powerplay-situationer.
Nybro vinner till slut skotten med 25-20, men det visar mest på lagets ineffektivitet och på Västerås effektivitet. Nybro förlorar matchen genom att göra alldeles för många misstag i egen zon och målvakten Henrik Tojkander har inte sin bästa kväll i Nybrokassen.
Det märks också att Nybro har sex man på skadelistan. Pensionerade Martin Gustafsson, som varvade ner i division 2-laget Kalmar Knights förra året, får hoppa in och spela hela matchen för Nybro. Han gör ingen dålig match, men laget hade behövt fullt lag för att matcha Västerås.