onsdag 10 oktober 2007

Åhsberg glänste när IKO vann mot Björklöven

Bild
Daniel Åhsberg visade vägen när IKO tog säsongens första trepoängare på hemmais. Här jublar han efter sitt läckra 2-0-mål, i numerärt underläge. Tom Linder och Ola Svanberg är snabbt framme för att gratta. Foto: Roger Carlsson

Åhsberg glänste när IKO vann mot Björklöven

SPORT Två mål och ett assist.
Daniel Åhsberg var namnet på allas läppar efter IK Oskarshamns 4–1-seger mot Björklöven.
– Fyra raka. Nu är vi på rätt väg, säger Åhsberg.

Läs också
Blue arrowJadeland gör comeback - Svensson lånas ut
Läsarkommentarer
Blue arrow Kommentera artikel
Blue arrow Läs kommentarer (0 st.)
IK Oskarshamn - Björklöven 4-1 (1-0)(1-0)(2-1)
Efter en mardrömsstart på säsongen med fyra raka förluster börjar IK Oskarshamn hitta allt mer rätt. I går visade laget upp ett rejält och uppoffrande spel.
– En riktigt bra laginsats. Tycket att vi äger hela matchen, säger Daniel Åhsberg.
Själv var han matchens stora lirare.
– I dag funkade det, konstaterar han med ett leende efteråt.
1 766 åskådare – däribland pappa Roger Åhsberg (på sin tid elitseriestjärna i Frölunda) – fick se honom göra två mål och spela fram till ett tredje.

Snyggt 2-0-mål
Tio minuter in i första perioden sköt han in 1–0 från kanten i powerplay. Ett inte allt för märkvärdigt skott som letade sig in under armen på Björklövenmålvakten Tobias Lundström.
– Jag fick in en lätt puck i början, då brukar det flyta på, säger Åhsberg.
• 2–0-målet var desto snyggare. 4.37 in i mittenperioden fick han pucken till skänks av Björklövens Andreas Lindahl, i numerärt underläge, och helt fri med Lundström höll han i innan han drog upp pucken distinkt i högerkrysset.
– Det var inte så mycket att tänka på, var bara att trycka upp den.
• Med 3.24 kvar av matchen slog han en läcker genomskärare till finländaren Eetu Qvist som bara behövde sträcka fram klubban och sätta dit matchavgörande 3–1.

Onödig utvisning
– Jag var nära att ställa till det för oss när jag tog en onödig utvisning vid 2–1. Därför var det skönt att vår femma kunde göra 3–1 i bytet efteråt.
Den definitiva spiken i kistan var Andreas Lundins 4–1-mål i tom kasse med två minuter kvar att spela.
Segern – som var IKO:s första under ordinarie tid på hemmais den här säsongen – kändes hur rättvis som helst. Men slutet blev onödigt spännande. Inför tredje perioden hade IKO varit närmare 3–0 än Björklöven 2–1. Men en 2–0-ledning är bräcklig i hockey och efter Umelagets power play-reducering (Mattias Hellström) fick matchen ny nerv.

Björklöven var aldrig nära
Dock var Björklöven aldrig riktigt nära att kvittera till 2–2.
– Det hade kanske kunnat trilla in en puck till, men vi sköt alldeles för lite i sista perioden. Sex skott är inte tillräckligt för att kunna kvittera, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall, som var mycket besviken efter det förlorade streckmötet som innebär att båda lagen nu står på samma poäng.
– Jag hatar att förlora. Tycker att vi startade bra – men sedan var vi aldrig nära att vinna. Oskarshamn var rappare än vi i många moment och vann närkamperna. Vi såg oerhört sega ut. Jag vet inte om det var Oskarshamn som fick ned farten på oss, men jag skiter i vilket.

”Tycker vi vinner rättvist”
IKO-tränaren Challe Franzén var av förklarliga skäl desto mer uppåt efter matchen. Han rabblade upp namnen på hur många spelare som helst som han var riktigt nöjd med. Och i den skaran fanns givetvis Daniel Åhsberg med.
– Åhsberg är iskall när han väntar ned Lundström och lägger upp 2–0. Han är en typisk målskytt, säger Franzén.
Andra spelare som imponerade lite extra var Tom Linder (sensationellt bra!), Ola Svanberg och Markus Svensson.
– Jag tycker att vi vinner rättvist och att vi är det klart bättre laget i 60 minuter. Självklart växer självförtroendet för varje vinst, men det gäller att fortsätta vara ödmjuka och att jobba hårt och ha tålamod

Inga kommentarer: