söndag 14 oktober 2007

IKO krigade för dåligt i Borås

IKO krigade för dåligt i Borås

SPORT Oskarshamn tog inte jobbet och det straffade sig.
– Det är aldrig lätt att hitta något positivt när man förlorar men vi har ett bra go i laget, det gäller bara att plocka fram det på isen också, säger Charles Franzén efter 4–2 förlusten borta mot Borås.

Läs också
Blue arrowComebacken dröjer för Andreas Valdix
Läsarkommentarer
Blue arrow Kommentera artikel
Blue arrow Läs kommentarer (2 st.)
Filerna
File iconMatchguide Borås - IK Oskarshamn (pdf-fil)
Ishockeyallsvenskan
Oskarshamn 2 (2, 0, 0)
Borås 4 (1, 2, 1)


Inför matchen sa Franzén att det handlade om att åka till Borås och jobba hårt i 60 minuter. IKO försökte och man krigade – men inte tillräckligt.
– Vi ska egentligen åka dit och köra sönder Borås men vi måste jobba hårdare, säger Franzén.
Visserligen började IKO bra och tog ledningen med 1–0 genom Alexander Bergström. Bergström kom tillsammans med sina anfallskollegor upp till ett tre mot två-läge och valde istället för pass att skjuta själv, vilket gav utdelning.

Borås kom tillbaka
Borås jobbade sig tillbaka in i matchen och lyckades kvittera efter 17.17. IKO svarade dock direkt och Eetu Qvist satte 2–1 bara 23 sekunder senare.
– Vi började helt okej men tyvärr så släpper vi in 1–1. Men vi svarade direkt och satte 2–1 och jag tycker att vi hade ganska bra kontroll på matchen då, säger Franzén.
I den andra perioden började inställningen betala sig. IKO tog inte fullt jobb och istället för att skrina ifatt sina motståndare så drog man ner dem. Som en naturlig påföljd på detta drabbades även IKO av mycket utvisningar.
– Vi tog mycket onödiga utvisningar. Jag har inga synpunkter på dem, de flesta var solklara däremot tycker jag att domaren var lite väl snäll mot Borås, säger Franzén.
Sex minuter in i perioden kvitterade Borås – i powerplay.

Många utvisningar
Sju minuter senare drog en IKO-spelare ned en Boråsspelare och domaren blåste straff, på vilken Anders Eriksson gav Borås ledningen för första gången i matchen.
– Det var väl egentligen en fifty-fiftysituation som domaren blåste straff på, säger Franzén.
IKO saknade inte chanser utan hade bland annat chans att kvittera i powerplay i slutet av perioden.
I den sista perioden var de båda utvisningsbåsen fortsatt välbefolkade och totalt drog sig de båda lagen på nio stycken tvåminutare.

Två skadade
När sedan Oskarshamn valde att plocka ut Markus Svensson i målet så avgjorde Borås matchen genom att göra 4–2.
Noterbart är att både Andreas Jungbeck och Axel Nordholm fick bryta matchen med smärtor.
– Vi fick spela på fyra backar i slutet av matchen. Jag vet ännu inte ur allvarliga skador de har dragit på sig men vi får göra en ordentlig inventering av truppen i morgon (läs i dag), säger Franzén. (Barometern-OT)
IKO: Alexander Bergström, Eetu Qvist.

Inga kommentarer: