söndag 14 oktober 2007

BHC-Oskarshamn 4-2

Peter Kristensson gjorde BHC:s första mål och ses här skäret före en motståndarback. Foto: Lennart Magnusson

BHC-Oskarshamn 4-2

[Idag 16:05] SPORT Mikael Hultqvist satte 4-2 i öppen bur och fastställde slutresultatet.

BHC tog en viktig hemmaseger när man slog Oskarshamn med 4-2. Sista målet gjordes av Mikael Hulqvist i öppen bur sedan Anders Eriksson fixat en ny Oskarshamn-utvisning.

- BHC hade flera chanser att döda matchen utan att lyckas förrän i slutet. Ändå en klart rättvis seger. BHC tog kampen och tog över matchen i den andra perioden, säger David Axelsson, BT:s utsände.

Efter den andra perioden:
Flera utvisningar för Oskarshamn ledde till två minuters spel i 5 mot 3 för BHC. Då sköt Alexander Täng 2-2 från backplats (6.19) - och BHC var i kapp i matchen.

- Det målet gav BHC nya krafter, och efteråt har de gjort en klart godkänd period. Oskarshamn är stora och stöddiga men BHC krigar på bra, berättar BT:s utsände David Axelsson.

3-2 till BHC kom genom Anders Eriksson på straff i slutet av perioden.

- Mycket snyggt fintade han målvakten och lade upp pucken i krysset.

Efter den första perioden:
Efter bara 2.42 tog Oskarshamn ledningen. Alexander Bergström satte 1-0 efter att laget kommit tre mot en ensam BHC-back. Där hängde inte Borås HC alls med i mittzonen.

Kvitteringen kom 17.17 in i den första perioden när Peter Kristensson styrde in 1-1 på Jonas Nilssons skott. Det var Peter Kristenssons första mål för säsongen.

Ledningen blev dock kortvarig. Bara 30 sekudner senare återtog Oskarshamn ledningen genom nye finnen Eetu Qvist. BHC-målisen Gustaf Wesslau såg ut att ha fångat pucken som ändå ramlade in i mål. 2-1 och Okarshamn har övertaget efter den första perioden.

- BHC är med i matchen, men man ser att det är ett lag som inte lyser av självförtroende. Det är mycket rallarhockey, och kriga, kriga, kriga - det som Gunnar Persson hela tiden har snackat om, berättar BT:s utsände David Axelsson på plats.


Inga kommentarer: