onsdag 10 oktober 2007

Fagervall besviken på spelarna: "Lidelsen saknas"

- Lidelsen saknas, och jag förstår inte varför. Det har sett bra ut de tre senaste matcherna och på träningarna. Det här är en jäkla stor besvikelse, tyckte Björklövens tränare efter 1?4-förlusten mot Oskarshamn på bortaplan.

Fakta

MATCHFAKTA
Oskarshamn-Björklöven 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Målen, första perioden: 1-0 (10.14) Daniel Åhsberg (Tom Linder, Patrik Rönnqvist) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2-0 (4.27) Daniel Åhsberg (ua) spel fyra mot fem.
Tredje perioden: 2-1 (11.45) Mattias Hellström (Johan Bergmark) spel fem mot fyra, 3-1 (16.36) Eetu Qvist (Daniel Åhsberg, Patrik Rönnqvist), 4-1 (17.58) Andreas Lundin (Alexander Johansson) spel fyra mot sex.
Skott: 33-25 (5-11, 16-8, 12-6).
Utv, O: 10 x 2 minuter. B: 10 x 2 minuter.
Domare: Morgan Johansson, Ljungby
Publik: 1 766.

Så spelade Björklöven, målvakter: Tobias Lundström (Thomas Sehlstedt).
Första femman: Kristofer Berglund, Niklas Strandberg - Jon Palmebjörk, Magnus Gästrin, Daniel Olofsson.
Andra femman: Johan Svedberg, Erik Lindberg - Johan Bergmark, Mattias Hellström, Mattias Wennerberg.
Tredje femman: Andreas Lindahl, Patrik Nevalainen - Nicklas Johansson, Urban Omark, Fredrik Davidsson.
Extraspelare: Christopher Thörn, Johan Wikström, Jimmy Blixt.

Kurrar, Löven:
3: -
2: Christopher Thörn.
1: Nicklas Johansson.

Trots allt började det bra för Björklöven. Laget inledde med stor frenesi och körde i stort sett över Oskarshamn de första minuterna.

-Inledningen var bland den bästa hockeyn vi har presterat i år. Synd bara att vi sen tar några onödiga utvisningar och släpper in Oskarshamn i matchen, säger Joakim Fagervall.

Löven klarade av ett tre mot fem-läge och höll så när på att klara av ytterligare en utvisning när Oskarshamns Daniel Åhsberg gör 1?0.

-Efter det har vi chans att spela i fem mot tre och efter det fem mot fyra men vi tar för få avslut. Vi borde gjort ett mål där. Hade vi gjort det hade vi fått mer energi och inte dom.

Sedan gör Björklöven en riktigt medioker andraperiod där det enda målet görs av tidigare nämnde Åhsberg.

Om andraperioden var medioker var tredjeperioden snäppet värre. Visst lyckas Löven reducera genom Mattias Hellström men Oskarshamn utökade några minuter senare. Slutresultatet 4?1 kom efter att Löven chansat med att plocka ut Tobbe Lundström ur målet.

-Det känns som att vi inte jobbar tillräckligt i den här matchen. Det är underligt. Det har sett så bra ut de senaste matcherna och på träningarna och så kommer det här. Jag menar det går inte att ha bättre förberedelser än vad vi har haft till den här matchen, säger Fagervall.

Vad gör ni för att vända det här mot Rögle på fredag?

-Vi kör träning på torsdag. Vi måste ner på rotnivå igen. Det finns inga genvägar. Det är hårt jobb från alla som gäller.

Och det hårda jobbet var något som lyste med sin frånvaro mot Rögle.

?Knappt någon gjorde sig förtjänt av att bära klubbmärket i kväll. Nyckeln är lidelsen för spelet. Det ska man kräva av alla på den här nivån. Det ska vara så självklart att man inte ens ska behöva prata om det. Men vi ska ladda om och vara jäkligt taggade mot Rögle. Det lovar dig, säger Fagervall.

Löven drabbades inte av några allvarliga skador i matchen mot Oskarshamn. Christopher Thörn fick sys på två ställen i ansiktet men det är inget som hindrar honom från spel på fredag.