tisdag 16 oktober 2007

Oavgjort för Rögle i Oskarshamn

Rögle vände ett 1-3-underläge till 3-3 och räddade en poäng i kvällens bortamatch i Oskarshamn.

Bildmaterial

ISHOCKEY. Första perioden: 0-1 (4.55) Kenny Jönsson (Jakob Johansson).

Rögle fick en drömstart när Jakob Johansson snyggt spelade fram Kenny Jönsson till 1-0 redan efter fem minuter. Martin Johansson var nära att öka på till 2-0, men han prickade ribban med en straff. Sammantaget en ganska jämn första period.
I andra perioden skruvade hemmalaget upp tempot och började smälla på i närkamperna. Det gav 1-1 efter åtta minuter (efter ett individuellt misstag i egen zon) och 2-1 knappt tre minuter senare (i samband med en kontring sedan Rögle tappat folk i anfallszonen). I slutet av perioden fick Rögle spela fem mot tre i en och en halv minut, men Oskarshamn försvarade sig bra. Hemmalaget klart hetare i mellanakten - Rögle illa ute.
Trenden förstärktes i början av tredje perioden och 3-1 kom redan efter 1:33. Målskytt: förre Röglespelaren Daniel Åhsberg, som slog till i skottsektorn. Samme Åhsberg blev utvisad en och en halv minut senare. I det numerära överläget klippte lagkaptenen Kenny Jönsson in ett slagskott från blå linjen som betydde 3-2. Knappt halvvägs in i perioden kvitterade Rögle. Det var Martin Johansson som snodde åt sig pucken, bröt in från vänsterkanten och snyggt lyfte in sitt första mål för säsongen.
Fyra minuter före slutsignalen blev Rögles Jakob Johansson utvisad. Samtidigt snackade han till sig ett personligt straff och fick gå och duscha.
3-3 stod sig till slutsignalen och fem minuters förlängning vidtog. Efter 2:26 blev en hemmaspelare utvisad och Rögle tog timeout. Gästerna lyckades dock inte skapa några heta målchanser - och bonuspoängen frös inne den här gången.

Fyra namn finns på Rögles skade- och sjukdomslista. Stefan Erkgärds, som har haft ryggskott, kan bli spelklar till fredagens derby i Malmö. Linus Persson har problem med ena låret baksida (borta minst två veckor) och Patrik Tano missar matcherna fram till jul på grund av körtelfeber. En sjuk Christofer Löfberg saknas också.