onsdag 10 oktober 2007

IKO visade upp sitt bästa spel när Björklöven besegrades

Daniel Åhsberg har precis gjort 2-0 till IK Oskarshamn. Matchen slutade 4-1. Foto: FotoMix
Äntligen kom den första trepoängaren på hemmaplan för IK Oskarshamn. Det var en glad tränare Challe Franzén såg sitt lag vinna med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) mot Björklöven från Umeå på onsdagskvällen. Ett lag som i båset hade tidigare IKO-tränaren Jocke Fagervall. Det var också en match som visade att IKO verkligen är på gång nu efter den tveksamma inledningen. Hela laget kämpade från början till slut och flera av spelarna lyfte sig ordentligt i kragen samtidigt som det lite krampaktiga hemmaspelet tidigare var som bortblåst. Det märks att man byggt på självförtroende ordentligt de senaste veckorna.

IKO-Björklöven 071010
Inledningen av första perioden blev som vanligt lite trevande från båda lagen. IKO tog för sig mer och mer i mittzonen och fick effektivt stopp på Björklövens anfall. Man drog dock på sig en del utvisningar och i slutet av perioden fick man stundtals spela tre mot fem.
IKO:s första mål kom efter drygt tio minuter då Daniel Åhsberg höll sig framme och kunde peta in pucken. Det resultatet stod sig perioden ut.

Åhsberg suverän
I andra perioden började IKO starkt och Björklöven drog på sig flera icingpuckar inledningsvis. Redan drygt fyra minuter in på perioden kom IKO:s andra mål genom Daniel Åhsberg. Ett riktigt snyggt sådant där Daniel höll inne med skottet någon sekund och sedan sköt rakt upp i krysset på Björklöven-målvaktens plockhandssida. Åhsberg var verkligen het den här kvällen och hade sällskap av flera av IKO-spelarna. Ola Svanberg visade vilken lirare han är och Andreas Jungbeck firade triumfer med sitt försvarsspel i boxplay.
Sista perioden hettade till lite när Björklöven reducerade till 2-1 men Eetu Qvist svarade för ännu ett snyggt mål och punkterade matchen med knappt fyra minuter kvar. Björklövens coach Joakim Fagervall tog sedan ut målvakten när IKO hade en man i utvisningsbåset men Andreas Lundin snappade upp pucken och satte den säkert i tom kasse och sedan var det bara defilering som återstod för IKO.

Markus Svensson släppte bara en puck förbi sig i säsongens hemmadebut.
Jocke inte nöjd
Jocke Fagervall var av förklarliga skäl inte nöjd med lagets insats den här kvällen och tyckte att laget kändes segt i benen redan från början.
- Inget snack om att IKO var det bästa laget den här kvällen. Vi spelade riktigt dåligt, var hans kommentar.
Var Jocke missnöjd så var Challe Franzén desto mera nöjd med sina formationer.
- Det känns jätteskönt att äntligen få fixa tre poäng på hemmaplan och dessutom mot ett lag som Björklöven, menade han.
- Vi stod verkligen upp hela 60 minuter den här matchen och det var nog första gången för den här säsongen. Vi har kämpat och försökt få till spelet och nu ser det ut att lyckas riktigt bra. Det gäller att ha tålamod, framhöll han på presskonferensen.
Han hyllade också sina spelare som denna kväll verkligen visade att de kan spela hockey på hög nivå.

Eetu Qvist gör det matchavgörande 3-1-målet.
Jadeland gjorde några byten
Nicklas Jadeland, som nu var tillbaka efter sin skada, gjorde några byten i första och andra perioden men i tredje deltog han inte. Det tar en tid innan han hunnit få den riktiga styrkan tillbaka i foten.
På söndag är det Borås som står för motståndet på bortaplan och IKO har naturligtvis siktet inställt att fortsätta på den inslagna vägen och jobba i sextio minuter. Nu har man i alla fall riktigt bra häng på de sju första i serietabellen.