lördag 6 oktober 2007

NH tappade greppet

Nyköpings Hockey tappade en 2-0-ledning till 2-3 mot Oskarshamn hemma i Peabhallen. De viktigaste händelserna från varje period här.

Första perioden
Jimmie Kraft ersatte Niklas Olausson. Och det var fortsatt bra fart på Nyköpings tredjefemma. Kraft och Jörgen Rickmo spenderade mycket tid i Oskarshamns zon.
NH hade en riktigt bra period i mitten av första akten. Då passade också NH på att göra mål – just när Oskarshamn hade blivit fulltaligt efter en utvisning.
Robin Persson knackade in en retur på ett Fredrik Håkansson-skott.
NH fick ytterligare en chans i fem mot fyra, innan Oskarshamn stack upp och fick en solklar straff. Gustav Engman gjorde inte en av sina bättre perioder, men vid just straffsituationen var det rätt att störa Oskarshamnsspelaren. Nu täckte Martin Holst bort Eetu Qvists straff med axeln.
Fredrik Håkansson hade sedan en chans med en backhand och Niklas Fogström med en volley. Nu träffade NH bara målet med fem avslut och då är det svårt att få till mera än ett mål.

Andra perioden
NH rivstartar perioden. Redan i första bytet får Magnus Svensson ett bra skottläge. Pucken smiter utanför. I tredje matchminuten snurrar åter tredjefemman och då framför allt Jimmie Kraft runt i anfallszon. Kraft tappar pucken, tar den åter och fortsätter snurren. Anfallskollega Niklas Bröms får ett bra skottläge men en back täcker. Bröms får tillbaka pucken och lägger över till Kraft som dock bommar pucken. Minuten senare blir det i alla fall mål. I power play kan Jörgen Rickmo omöjligt missa målvaktsreturen. Jussi Heikkinens skott räddas av målvakten. Men pucken studsar ut och på Rickmo som kan raka in den i öppen bur.
Efter det målet börjar gästerana flytta upp positionerna. Man anfaller med mycket folk men tappar hela mittzon så NH kan vända spelet. Jimmie Kraft är åter framme och får in pucken i mål tyvärr med hjälp av skridskorna så domaren dömmer bort målet.
Efter 13.15 av perioden får hemmalaget sin första utvisning. Som blir till tre mot fem i 46 sekunder. Men Martin Holst lyckas freda sitt mål med god hjälp av sina utespelare. Ett friläge på en Oskarshamnsspelare räddar han också väldigt snyggt med plocken.

Tredje perioden
Oskarshamn såg inte ut att kunna utnyttja sitt numerära överläge i början av tredje perioden. NH spelade ett bra boxplay i början. Då tycktes samtliga NH-spelare tro att faran var över. Men då small det. Inom loppet av 17 sekunder kvitterade bortalaget.
Först genom Martin Laumann Ylvén och sedan gjorde Daniel Åhsberg 2-2.
Alexander Beliavski tog givetvis timeout, men det var fortsatt rätt darrigt. Och efter nio minuter kunde Oskarshamn skapa jättetryck mot NH:s förstafemma. Samtliga fem spelare befann sig snart nog i knät på Martin Holst.
Alexander Bergström i Oskarshamns motsvarighet tryckte dit ett mycket logiskt 3-2-mål.
Efter 18.23 tog NH ut målvakten. Hemmalaget hade till en början pucken i Oskarshamns zon, men spelade runt för mycket i stället för att ta enkla skott och skicka fram mycket folk på kassen.
NH har haft fasligt svårt att få till tre bra perioder. Det kunde också tränare Beliavski konstatera på presskonferensen efteråt.

De senaste förutsättningarna
NH:s frontfigur de senaste två matcherna, anfallaren Niklas Olausson, är hastigt men mindre lustigt för NH tillbakakallad till Linköping (se också separat nyhetstext).
Martin Holst är tilbaka i målet igen trots att Fredrik Holmgren gjorde en utmärkt match senast. Helt planenligt, enligt assisterande NH-tränaren Fredrik Söderström.
Backen Björn Andersson är också tillbaka efter onsdagesn utlåning till division 1-laget Linden.
I övrigt samma uppställning som senast. Tidigare långtidsskadade Markus Andersson (ljumsken) var tänkt som extraforward, men han kunde inte vara med i uppställningen. Därmed får NH inte ihop fyra kedjor.