onsdag 10 oktober 2007

IKO vill ta första hemmatrean

IKO vill ta första hemmatrean

IK Oskarshamn har efter den tunga inledningen på serien tagit tre raka segrar - men väntar fortfarande på första trepoängaren på hemmaplan. I kväll väntar Björklöven. - Vi har en poäng när matchen startar och det tänker vi minst behålla när den är slut, säger IKO-tränaren Charles Franzén.
Borta mot Nyköping i fredags hamnade IKO i ett tvåmålsunderläge efter två perioder men vände starkt och vann med 3-2.
- Vi släpper in mål i boxplay och det är något vi måste korrigera men också framför allt att inte ta så mycket utvisningar, säger Challe Franzén.
¨
Låg lägstanivå
IKO-tränaren menar också att hans lag stundtals under matcherna har för låg lägstanivå.
- Matcherna går i vågor och vi måste se till att höja vår lägsta nivå, spela enklare när vi har våra doppar. Arbetsinsatsen är också något ojämn och det måste vi också rätta till, säger Franzén.
Björklöven har precis som IKO startat HockeyAllsvenskan på ett ojämnt sätt.
- De kan inte vara super-supernöjda och hade nog räknat med några fler poäng, inte minst eftersom de själva sa på presskonferensen inför serien att de skulle vara bland de tre bästa. Det är lite upp till bevis för Björklöven ikväll, säger Challe som ser fram emot att spela på hemmaplan igen.
- Vi vill visa att vi kan vinna på hemmaplan också. Vi får inte vara ängsliga utan se det som ett bra läge att ta första trean i serien. Jag hoppas också att det kommer mycket folk och att dom som tycker så mycket kring oss kommer och stöttar oss istället, säger han.

Svensson lånas ut
Skadade Nicklas Jadeland är tillbaka i spel och börjar på bänken. Andreas Valdix känner fortfarande av sina ljumskar och Alexander Bergström har varit förkyld och är tveksam till spel.
Dessutom står det klart att backen Per Svensson lånas ut till division 1-laget Gislaved för att få spela matcher i ettan.

Inga kommentarer: