torsdag 4 oktober 2007

Oskarshamn var vassast på övertid

Äntligen fick hemmapubliken jubla. IK Oskarshamns derbyseger mot Växjö följdes upp med hemmaseger mot Almtuna med 4-3 efter förlängning.
- Jag är nöjd med att vi tog två poäng men jag är inte nöjd med spelet, säger IKO-tränaren Charles Franzén.
Bild
Andreas Lundin är framme och sätter press på Almtunas målvakt. IK Oskarshamn vann den jämna matchen med 4-3 på övertid. Foto: Mikael Algotsson

Trots att IKO har blivit en riktig slowstarter i hockeyallsvenskan. Endast i en av de sex matcher man nu spelat har laget gjort det första målet - matchen mot Almtuna var inget undantag.
- Det har blivit en taskig ovana. Men samtidigt kan det vara ett startskott för killarna, säger Franzén.
Almtuna började klart bäst och tog ledningen efter 4.49. Alexander Bergström drog på sig en utvisning och på den efterföljande tekningen hamnade pucken hos Joachim Gellerstedt i Almtuna som rundade Jonas Fransson i Oskarshamns mål.
Efter målet växte sig dock IKO in i matchen och i fem mot tre kunde Ola Svanberg göra 1-1.
- Inledningsvis såg det ut som det var vi som suttit fem timmar i en buss och inte Almtuna, säger Franzén.
I den andra perioden var det åter igen gästerna som tog ledningen. Och precis som alla andra mål i matchen kom även detta i power play.
I den tredje perioden tog IKO för första gången ledningen i matchen då Jimmie Svensson slog pucken i mål.
Matchen gick till förlängning där först Almtuna fick börja i power play. IKO:s boxplay var dock mycket bra och när det var ombytta roller minuten senare höll sig Fredric Jaensson påpassligt framme och sköt in 4-3 till IKO som därmed tog sin första hemmaseger för året.