onsdag 10 oktober 2007

IKO lånar ut ung back

IKO lånar ut ung back

2007-10-10 , Nyheter: Oskarshamn

Per Svensson har inte fått mycket istid i Oskarshamn i höst.
19-åringen flyttades upp till A-laget i somras, men nu är det klart att han lånas ut till Gislaved på obestämd tid.
– Ja, det känns bra. Det har inte blivit allt för mycket speltid här, så det ska bli skönt att komma igång lite, säger Svensson till Oskarshamn-Tidningen.

Oskarshamn

Foto: IK Oskarshamn

Det var tidigare i våras som Oskarshamn meddelade att unge Per Svensson, 19, hade fått ett kontrakt med A-laget. Säsongen innan hade backen spenderat tid i klubbens juniorlag, och dessutom varit ombytt i elva HockeyAllsvenska matcher.

I höst har Svensson medverkat i två matcher – säsongens två första – men i övrigt har det inte blivit mycket istid. Nu är det klart att han lånas ut till Gislaved i division ett på obestämd tid, och det kan bli debut redan ikväll.

– Vi ser det som positivt för Per att få komma ut och spela och samla erfarenhet, säger Oskarshamntränaren Charles Franzén till Barometern.

Tanken i somras var att Svensson skulle vara en av åtta backar i Oskarshamn, men när Mattias Nilsson sent blev klar för en fortsättning förfogade klubben helt plötsligt över nio försvarsspelare. Den som blivit mest lidande av det är just Per Svensson som blev nerpetad i hierarkin.

Svensson förväntas få en hel del istid i Gislaved.

Inga kommentarer: